Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Győzelem nélküli búcsú a röplabda-Eb-től, de az első szett meglett a fő esélyes szerbek ellen

Eurosport Magyarország

Publikálva 23/08/2023 - 23:07 GMT+2

A magyar női röplabda-válogatott 3-1-re kikapott szerdán a világbajnok szerb csapattól az Európa-bajnokság genti A csoportjában, így győzelem nélkül zárta a tornát.

A magyar női válogatott (Fotó: Hunvolley)

Fotó: facebook

A magyarokra utolsó csoportmeccsükön az a szerb válogatott várt, amely az elmúlt két világbajnokságon aranyérmet nyert, a legutóbbi három Eb-n döntős, és kétszer első volt, míg az elmúlt két olimpián egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett.
Az már a keddi, szlovénok elleni vereséggel biztossá vált, hogy Németh Anették nem juthatnak tovább a csoportból, így a magyarok még a korábbinál is kevesebb teherrel léphettek pályára a világ egyik legjobbja ellen.
A két együttes két évvel ezelőtt a nyolcaddöntőben találkozott egymással, akkor Belgrádban 3-0-ra győzött a házigazda válogatott, de a magyarok akkor emelt fővel, tisztes vereséggel búcsúztak a kontinenstornától.
Alessandro Chiappini kezdőjébe Török Kata került be az előző mérkőzésekhez képest, míg a túloldalon a hatszoros Bajnokok Ligája-győztes olasz Giovanni Guidetti csak a feladó Maja Ognjenovicot pihentette, többi sztárjátékosa a pályán volt a kezdő sípszókor.
A magyarok az első periódusban bátran és jól játszottak, így a játékrész közepéig némi meglepetésre vezettek, és 18-13-nál Guidettinek más másodszor kellett időt kérnie. Játékosai sokat rontottak, de Németh Anették jó blokkvédekezésükkel sokat is tettek mindezért. A hajrában ugyan mínusz háromra visszazárkózott az ellenfél, de Németh és Török vezérletével a magyarok végig vezetve előnybe kerültek.
A második szettre összeszedte magát az Eb egyik favoritja és hamar ötpontos előnyt épített ki. A magyarok ekkor nem bírtak Tijana Boskoviccsal, a szerbek legnagyobb sztárja egymás után szerezte a pontokat csapatának, amely a hajrára fordulva tízzel is vezetett, és simán egalizált.
A harmadik felvonás egy ideig az előzőnél szorosabban alakult, a magyarok Németh vezérletével igyekeztek tartani a lépést ellenfelükkel. A szett közepétől azonban a szerbek - akik két, eredetileg téves bírói ítéletnél is kezüket feltéve jelezték, beleértek a magyarok támadásába - a csak ebben a játszmában kilencpontos Boskovic vezetésével újra nagy különbséggel nyertek, és így összesítésben már vezettek.
A negyedik játszmában Chiappini tanítványai az elején sok technikai hibát vétettek ugyan, de továbbra is lelkesen, veszítenivaló nélkül játszottak. Mindez azonban csak arra volt elég, hogy megnehezítsék a nagynevű rivális dolgát, és tisztes vereséggel zárják a kontinenstornát.
A 106 perces mérkőzés legeredményesebb röplabdázója Boskovic volt 30 ponttal, a magyaroktól Németh 18 pontot szerzett.
Ez volt a két csapat hatodik egymás elleni összecsapásán a hatodik szerb siker.
Eredmény, csoportkör, 5. (utolsó) forduló, A csoport:
Szerbia-Magyarország 3-1 (-21, 12, 14, 15)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés