Férfi röplabda Eb-selejtező - Sima magyar siker Georgiában

Koch Róbert egy-egy győzelemmel és vereséggel, négy ponttal álló válogatottja jövő héten kétszer is összecsap a szlovákokkal: szerdán Nyitrán, szombaton pedig Budapesten találkozik a két csapat.
A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki a jövő őszi kontinenstornára.
Röplabda
Újabb vereségével távol került a kijutástól a magyar csapat
8 ÓRÁJA
Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 2. forduló:
  • Georgia-Magyarország 0-3 (-12, -17, -13)
A magyar együttes (34. az európai ranglistán) a spanyolok elleni szerdai bravúros pontszerzés után önbizalommal telve utazhatott a csoport leggyengébb tagjának, Georgia válogatottjának (37.) otthonába. A találkozó előtt ugyanakkor a játékosok és a szövetségi kapitány is arra figyelmeztetett, hogy nem szabad lebecsülni a riválist.
A válogatottból családi okok miatt ezúttal is hiányzott a csapatkapitány Szabó Alpár, míg Koch a három nappal ezelőtti összecsapáshoz képest két helyen változtatott a kezdőjén: bekerült a feladó Keen Cameron és a sérülése után visszatérő ütő, Gergye Roland.
A magyar szövetség beszámolója szerint az első pár perc magyar szempontból döcögősen indult, de Horváth Kristóf blokkjaival, valamint Keen nyitásaival 13-5-nél már megnyugtató volt a vendégelőny. A georgiaiak a folytatásban sem tudtak újítani, így a magyarok simán kerültek előnybe.
A folytatásra sem változott a játék képe, a magyarok továbbra is stabilan fogadtak, ebből pedig Keen vezetésével jól szervezték a támadásaikat. Gergye mellett Pesti Marcell és Gacs Dániel is remek hatékonysággal támadott, így bár - főleg nyitásban - több hiba csúszott a vendégek játékába, mint korábban, semmi nem veszélyeztette az újabb magyar részsikert.
A harmadik felvonásban is egyértelmű volt a Koch-csapat fölénye: továbbra is jobban nyitott, hatékonyabban támadott és eredményesebben blokkolt, mint ellenfele, így a papírformának megfelelő könnyed győzelemmel szerezte meg mindhárom pontot.
(MTI)
Röplabda
Vereség Szlovákiában, szombaton hazai pályán javíthatnak a mieink
10/08/2022 17:49
Röplabda
Bravúros pontszerzés a spanyolok elleni hazai nyitányon
03/08/2022 17:55