Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Soha nem látott művészeti fesztivállal készülnek a paralimpia megnyitójára

Eurosport Magyarország

Frissítve 20/10/2022 - 20:34 GMT+2

A város szívében, a Champs-Élysées-n és a Concorde téren rendezik a 2024-es párizsi paralimpia megnyitóját - jelentették be csütörtökön a szervezők.

Soha nem látott művészeti fesztivállal készülnek a paralimpia megnyitójára

Fotó: From Official Website

Paralimpia 2024 - A Champs-Élysées-n és a Concorde téren lesz a megnyitó.
Ez lesz az első alkalom, hogy az ünnepi eseményt nem egy stadionban bonyolítják le, és a számítások szerint 65 ezer nézője lesz.
"Alig várom, hogy lássam ezt a Champs-Élysées-től a Concorde térig tartó show-t, amely Párizs központját egyedülálló művészeti fesztivállá alakítja olyan produkciókkal, amelyeket még soha nem láttunk" - fogalmazta meg nagyívű terveit Thomas Jolly, a ceremónia művészeti vezetője.
"Ez egy olyan műsor lesz, amely a paralimpikonokat és az általuk megtestesített értékeket helyezi reflektorfénybe. És amely összehozza a nézőket világszerte a paralimpia egyedülálló szellemisége köré" - tette hozzá.
picture

Paralimpia 2024 - A Champs-Élysées-n és a Concorde téren lesz a megnyitó

Azt már korábban bejelentették, hogy az olimpia megnyitóját sem stadionban, hanem a Szajnán, hajókon rendezik - erre 600 ezer nézőt várnak.
Hogy mindez mennyibe fog kerülni, még nem hozták nyilvánosságra. Thierry Reboul, a Párizs 2024 kreatív igazgatója azt mondta, a következő, december 12-i pénzügyi értekezlet után derülnek ki a számok.
A 2024-es párizsi paralimpia megnyitójára augusztus 28-án kerül sor.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés