Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mégis kitiltják az oroszokat - a sportolók biztonsága miatt keményítettek be a paralimpia szervezői

Eurosport Magyarország

Frissítve 03/03/2022 - 09:40 GMT+1

Mégsem indulhatnak az orosz és fehérorosz sportolók a pénteken kezdődő pekingi téli paralimpián. Egy rendkívüli ülésen a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság igazgatótanácsa úgy határozott, hogy megtagadja az orosz és fehérorosz sportolók nevezését a pekingi téli paralimpiára - olvasható a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) csütörtöki közleményében.

Mégsem indulhatnak orosz és fehérorosz sportolók a pekingi paralimpián

Fotó: Getty Images

Ukrajnai háború - Mégsem indulhatnak orosz és fehérorosz sportolók a pekingi paralimpián.
Egy rendkívüli ülésen a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság igazgatótanácsa úgy határozott, hogy megtagadja az orosz és fehérorosz sportolók nevezését a pekingi téli paralimpiára - olvasható a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) csütörtöki közleményében.
"Ez azt jelenti, hogy ezen országok parasportolói a továbbiakban nem vehetnek részt az eseményen." - írták.
Az IPC egy napja még úgy foglalt állást annak kapcsán, hogy Oroszország - fehérorosz támogatással - háborút indított Ukrajna ellen, hogy a két ország sportolói versenyezhetnek, de csak függetlenként, a paralimpiai zászló alatt, az éremtáblába pedig nem számítanak bele az eredményeik.
A szervezet azért kényszerült szerdai döntése megváltoztatására, hogy "életképes" maradjon az esemény, miután más országok és sportolóik jelezték, nem versenyeznek, amennyiben az IPC nem vizsgálja felül a határozatát.
A sportolók biztonsága kiemelten fontos számunkra, és a sportolói falvakban a helyzet tarthatatlanná vált
- indokolt az IPC.
A paralimpia jövő vasárnapig tart. A magyar színeket egy versenyző képviseli Pekingben: a monosíző Dumity Richárd jövő csütörtökön óriás-műlesiklásban, két nappal később pedig szlalomban indul.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés