Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Covid átírta a forgatókönyvet, változott a pálya-BL finálé helyszíne

Lantos András

Frissítve 03/12/2021 - 19:21 GMT+1

Tel Avív helyett London ad otthont az UCI Pályakerékpáros BL döntőjének

Pályakerékpár BL

Fotó: AFP

A Discovery Sports Events és az UCI közös közleményben jelentette be, hogy Tel Aviv nem tudja megrendezni az pályakerékpáros Bajnokok Ligája-döntőt. A döntésre azért került sor, mert Izrael úgy döntött, lezárja határait az omikron Covid-variáns miatt.


Miután az izraeli kormány úgy döntött, hogy az ország határait lezárják minden nem állampolgár előtt, és mivel más országok is utazási korlátozásokat vezettek be az új omikron Covid-változat és az általa jelentett veszély miatt, Tel Aviv most már nem tudja betölteni a 2021-es házigazda szerepét.
Az eseményt eredetileg a Sylvan Adams Nemzeti Velodromban rendezték volna meg, ám az izraeli kormány döntése miatt a BL utolsó versenyhétvégéjének – a harmadik körnek és a nagydöntőnek - ezen a hétvégén London ad majd otthont. A helyszínváltás valószínűleg nem befolyásolja majd az izgalmakat, az eddigi teltházas fordulók után gyaníthatóan a döntő is látványos és izgalmas összecsapásokat fog hozni.
"Sajnáljuk, de nem maradt más választásunk, mint a helyszínváltás. Készen álltunk arra, hogy a Sylvan Adams Nemzeti Velodromban ünnepeljük a négy sorozatgyőztesünket, de a világjárvány eseményei megtanítottak minket arra, hogy szükség esetén alkalmazkodnunk kell. A fogadó országok hivatalos kormányzati útmutatásai szerint kell eljárnunk, és gondoskodnunk kell a versenyzőink, a személyzet és a szurkolók biztonságáról.” – beszélt a döntésről François Ribeiro, a Discovery Sports Events vezetője.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés