A 35 éves bokszoló augusztusban Anthony Joshua legyőzésével védte meg a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBA) vb-övét.
Most a Youtube csatornájára feltöltött interjúban beszélt terveiről, melyek között szerepel egy mérkőzés Furyval, a Boksz Világtanács (WBC) bajnokával, illetve egy Usyk által "őrült meccsnek" titulált összecsapás Canelo Alvarezzel. Utóbbi szombaton Las Vegasban egyhangú győzelmet aratott Gennady Golovkin elleni harmadik találkozóján, ezzel megőrizte vitathatatlan nagyközépsúlyú világbajnoki címét (mind a négy nagy szervezet bajnoka).
"Legfeljebb három mérkőzésem lehet még. Reálisan nézve ennyi meccsen leszek képes csúcsformában bokszolni" - nyilatkozta a londoni olimpia nehézsúlyú aranyérmese, majd azt is elárulta, hol szeretne elköszönni a profi ökölvívástól. - "Egyet Furyval, egyet Canelóval és egy búcsúmeccset a kijevi Olimpiai Stadionban".
Ökölvivás
Váratlan helyről kaphat segítséget a Fury ellen készülő Anthony Joshua
20/09/2022 - 07:55
Az ukrán klasszis azt is elmondta, hogy már nem akar sima címvédőmérkőzést, az egyedüli cél a címegyesítés maradt a számára. Canelo Alvarez ellen pedig egyértelműen a várhatóan mesés bevétel jelenti neki - és Alvareznek is - a motivációt.
Az Anthony Joshua elleni sikerét követő hetekben a bokszvilágban az első számú beszédtémát a Fury-Usyk meccs jelentette, ám végül a tavasszal visszavonult Fury úgy döntött, hogy honfitársa, a szintén brit Joshua ellen tér vissza decemberben a Britannia csatája fantázianevet kapott mérkőzésen.
Forrás: MTI
Ökölvivás
Megvan a Fury-Usyk címegyesítő szuperrangadó lehetséges időpontja
29/08/2022 - 10:37
Ökölvivás
Megosztott pontozással dőlt el a második Usyk-Joshua csúcsderbi
21/08/2022 - 07:31