Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Új egyéni csúccsal a hatodik helyről várja a Pavlova-Sviatchenko magyar páros a folytatást a műkorcsolya-vb-n

Eurosport Magyarország

Publikálva 20/03/2024 - 21:15 GMT+1

Műkorcsolya-vb - A párosoknál a kanadai Deanna Stellato-Dudek és Maxime Deschamps áll az élen a rövidprogramot követően a Montrealban zajló műkorcsolya-világbajnokság szerdai nyitónapján, a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei magyar kettős pedig a 24 induló között a hatodik helyről várja a kűrt.

Varázslatos vb-rajt: Queen-slágerre bemutatott lehengerlő rövidprogrammal jutott tovább a magyar duó

Kanadai vezetés, hatodik helyen a magyar páros
Az orosz születésű korcsolyázók alkotta magyar egység, amelynek ez a második közös idénye, kifejezetten tetszetős produkciót mutatott be a legendás Queen együttes Another One Bites the Dust című számára előadott rövidprogramban, jól sikerültek a kötelező elemek és ugrások, így a bírók 68,01 ponttal jutalmazták Pavlovát és Sviatchenkót, akik tavaly hetedik helyen végeztek.
A duó 2,5 ponttal megjavította egyéni legjobbját, melyet decemberben a Grand Prix döntőjében korcsolyázott. Ugyanakkor ez a produkció sem volt elég ahhoz, hogy dobogós pozícióból várja a folytatást, mert a hazai duó és a címvédő japán mellett, a tavaly Európa-bajnok olasz, a junior világbajnok georgiai, továbbá egy német kettős is megelőzte. A magyarok hátránya 9,5 pont az éllovassal és közel öt a harmadikkal szemben.
A kanadai vb 22 órától a nők rövidprogramjával folytatódik, amelyben nem lesz magyar érdekelt. A párosok kűrjét csütörtökön közép-európai idő szerint 23.10-től rendezik.

Eredmények:

páros rövidprogram:
  • 1. Deanna Stellato-Dudek, Maxime Deschamps (kanadai) 77,48 pont
  • 2. Miura Riku, Ryuichi Kihara (japán) 73,53
  • 3. Sara Conti, Niccolo Macii (olasz) 72,88
  • ...6. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei 68,01
MTI

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása