Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Uno nem döntött még a folytatásról, és nem a negyedik hely bántja, hanem hogy csalódást okozott Lambielnek

Eurosport Magyarország

Publikálva 26/03/2024 - 19:47 GMT+1

Műkorcsolya-világbajnokság: A 2022-ben és 2023-ban is világbajnok japán Shoma Uno, aki a rövidprogramok után az élen állt, csak a hatodik legjobb kűrt tudta bemutatni a montréali vb-n, így lemaradt a dobogóról, és összesítésben csak a negyedik lett. A vb után megkérdezték, hogy élte meg ezt.

A címvédő borzasztó napot fogott ki, a dobogóra sem tudott felállni a kétszeres világbajnok Uno

"Úgy tíz évig biztos, hogy nem fogom tudni visszanézni a kűrömet" - mondta Shoma Uno a világbajnokság után.
A kétszeres világbajnok japán műkorcsolyázó, aki a rövidprogramok után még vezetett, végül a negyedik helyen zárt. A fináléban öten is megelőzték, a 2022-es 204.47 pontos egyéni csúcsától messze elmaradt, de az ebben a szezonban korcsolyázott 191.32 pontját sem tudta megközelíteni a kűrben (173.13 pontot ért el). Összehasonlításképp a friss világbajnok Ilia Malinin világcsúcsot korcsolyázott a kűrben, ez 227.79 pontot jelent, de a japán Yuma Kagiyama és a franciák Európa-bajnoka, Adam Siao Him Fa is 200 pont fölött zárt.
"Ma a lelkemet is beleadtam a teljesítményembe. Boldog vagyok, ha megérintette a közönséget. Tudom, hogy keményen dolgoztam és sok áldozatot hoztam a világbajnokságra való felkészülés során. Számomra ez fontosabb volt, mint maga az eredmény" - nyilatkozta Uno a vb után. "Csak azt sajnálom nagyon, hogy valószínűleg csalódást okoztam az edzőmnek, Stéphane Lambielnek" - tette hozzá.
"Ha a verseny a rövidprogramok után véget ért volna, azt mondtam volna, hogy elégedett vagyok a szezonnal, bár kihívásokkal teli volt. De most nem, ezt nem mondhatom. Úgy tíz évig biztos, hogy nem fogom tudni visszanézni a kűrömet.
Fogom-e folytatni? Erre a kérdésre most biztosan nem tudok válaszolni. Még ülepednie kell a történteknek, sokat kell még ezen gondolkodnom" - mondta Uno a sport.ru tudósítójának, Maya Bagriantsevának a jövőre vontakozóan.
Ez is érdekelhet:
Shoma Uno 26 éves, 2022-ben és 2023-ban is világbajnok volt, emellett van egy olimpiai ezüst- és egy bronzérme (2018, 2022). Uno az első olyan műkorcsolyázó, aki sikeresen mutatott be négyfordulatos flipet nemzetközi versenyen. Edzője 2019 óta az a svájci Stéphane Lambiel, aki szintén kétszer volt világbajnok (2005, 2006).
Forrás: sport.ru

A montreali műkorcsolya-vb férfi versenyében a győzelmet végül az amerikai Ilia Malinin szerezte meg, mögötte a második helyen a japán Yuma Kagiyama végzett, míg a harmadik helyre a kétszeres Európa-bajnok francia Adam Siao Him Fa jött fel a rövidprogram utáni 19. pozícióból. A friss műkorcsolyás híreinket és a vb-ről az ingyenes videókat keresd ezen az oldalon: eurosport.hu/mukorcsolya
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés