Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A történelmi 4,5 fordulatos ugrásával lett minden idők legfiatalabb férfi bajnoka Malinin a Skate Americán

Gecsei Dina

Publikálva 23/10/2022 - 11:05 GMT+2

Ilia Malinin a Skate Americán ismét megvillantotta a négyfordulatos axeljét, ezzel a negyedik helyről az élre ugorva, a verseny történetének legfiatalabb férfi bajnoka lett. Az amerikai srác alig egy hónapja lett a történelem első korcsolyázója, akinek sikerült hibátlanul kiviteleznie egy kvadra axelt versenyen, ám most a híres amerikai Nagydíjon, a Skate Americán is be tudta mutatni, mire képes.

Videón a történelmi négyfordulatos ugrás, amit egy hihetetlen győzelemre váltott az amerikai srác

A 17 éves junior világbajnok, az amerikai Ilia Malinin szombaton a műkorcsolyázás legnehezebb négyfordulatos ugrásával – a valójában négy és fél(!) fordulatos Axellel – nyitotta a kűrjét a Skate Americán. A Labrinth "Euphoria" című sorozatban hallható számára korcsolyázó Malinin összesen öt négyfordulatos ugrást mutatott be (egyet alulforgatva), de ilyen magas pontokat érő ugrások mellett még az is belefért neki, hogy az egyik kombinációnál elesett.
Az ugrás nem csak azért extra, mert jelenleg Malinin a világon az egyetlen, aki versenykörülmények között is képes hibátlanul kivitelezni, hanem, mert bár négyfordulatosnak nevezzük, ez valójában négy és fél fordulatot jelent. (Az ugrásba szemből megy bele a korcsolyázó, de háttal érkezik, így ezt a legkönnyebb felismerni).

Malinin a pénteki rövidprogram után csak a negyedik helyről készült a kűrre, de a hihetetlenül magas pontjaival könnyedén ugrott az élre, és meg is nyerte a szezon első Grand Prix-jét a 17 éves japán Kao Miura előtt, míg a bronzérmet a koreai Junhwan Cha szerezte meg. Malinin 280.37 ponttal zárt, Miura 7.18 ponttal maradt le mögötte (273.19), Cha 264.05 pontot szerzett.

A 2022-es junior világbajnok begyűjtött még két remek eredményt: a kűrjében 194.29 pontos egyéni csúcsot ért el, ráadásul a Skate America történetének legfiatalabb férfi bajnoka lett.

"Remekül éreztem magam, nagyon jó volt a korcsolyázás. Még mindig le vagyok sokkolva" – mondta Malinin.

"Csak azt tudom, hogy bíztam magamban, és most jól is ment. Nagyon fontos volt, hogy elfelejtsem, amit tegnap (a rövidprogramban) csináltam, és csak a kűrre koncentráljak. Nagyon sokat készültem erre, ez adott elég önbizalmat ahhoz, hogy megpróbáljam a kvadra Axelt, és sikerült is megcsinálnom."
Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy összehoztam, ezt az önbizalmat kell megtartanom minden egyes versenyen.
Malinin edzői a szülei, akik szintén profi műkorcsolyázók voltak, Üzbegisztánt képviselve. Édesanyja, Tatiana az 1999-es ISU Négy kontinens versenyének és a Grand Prix-döntőnek a bajnoka volt. Egyik nővére, Lisa szintén műkorcsolyázó.
picture

Videón a történelmi négyfordulatos ugrás, amit egy hihetetlen győzelemre váltott az amerikai srác

Forrás: ISU.org
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés