Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Hetedik lettem Pekingfalván” – zseniális székely humortól zeng az olimpia

Lantos András

Frissítve 17/02/2022 - 13:51 GMT+1

Az olasz Young Goose Academy műkorcsolya klub magyar edzője, Kosz Zsolt olyan zseniális videót készített az egyik korisával, hogy a fél országot megnevettette. A mindössze 19 éves Daniel Grassl már csak életkoránál fogva is kapható a jó kis humorra, főleg azután, hogy múlt hét csütörtökön egy kiváló hetedik helyet szerzett férfi egyesben, úgy, hogy a kűrben negyedik lett.

Daniel Grassl, Kosz Zsolt egyik tanítványa a pekingi olimpián.

Fotó: AFP

Grassl az olasz férfi korcsolyasport egyik nagy ígérete, junior világbajnoki bronzérmes, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes, és most már olimpiai hetedik helyezett.
Zsolt elmondása szerint előzetesen a top15-be, jó esetben a top10-ben várták, amit ezzel a hetedik hellyel maximálisan sikerült teljesítenie.
Már hazautazott az olimpiáról, és egyből le is ment a klubba edzeni kicsit; itt készült a videó, aminek Zsolt a sztoriját is elmesélte.
„Éppen a hagyományokról beszélgettünk a kollégákkal, szóba jött a böjt, húsvét és magyar locsolkodás is. Danielnek én tartottam az első edzést, és ezzel a kis versikével köszöntöttem az olimpia után. Sokszor humorizálok velük a jégen, hogy kicsit kizökkentsem őket. A humornak köszönhetően friss oxigént tankol az agyuk, és mehet tovább a munka” – mesélte Kosz Zsolt az Eurosport.hu-nak.
Grassl amúgy egy komoly rekordot is magáénak tudhat, 15 évesen ő lett a legfiatalabb, aki versenyen ugrotta meg a négyfordulatos Lutzot.
Ami Zsoltot illeti, a csíkszeredai születésű szakember három éve dolgozik a Young Goose Academynél (technikai edzőként), ami Európa legnagyobb és legkeresettebb klubja. És nem Zsolt ott az egyetlen magyar, itt készül a junior országos bajnok Papp Vivien is.
A klub vezetőedzője Lorenzo Magri, de mellette olyan ismert trénerek dolgoznak még az akadémián, mint Angelina Turenko és Eva Martinek.
Lorenzo Magri, a klub vezetője, és Daniel Grassl
A jó poénért külön hálásak vagyunk, Zsoltnak és Viviennek pedig sok sikert az olaszországi olimpiára való küldetéshez.
Daniel Grassl és Kosz Zsolt
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés