A világbajnok és olimpiai ezüstérmes Shoma Uno szombaton az NHK Trophy-n megszerezte szezonbeli második, összességében pedig nyolcadik Grand Prix-győzelmét.
A rövidprogramok után az élen álló Sota Yamamoto lett a második, míg a Koreai Köztársaságból érkező Junhwan Cha a hatodik helyről állhatott fel a dobogó legalsó fokára.
Mivel Yamamoto az utolsó helyen korcsolyázott, Uno egy remek kűrrel villanthatott, és két, gyönyörűen kivitelezett négyfordulatos ugrással kezdett. A szezonbeli legjobb eredményével, 188,10-es pontszámmal jutalmazták, így 279,76 ponttal várta Yamamoto kűrjét.
Grand Prix Final
Csúcsra röpíti Malinint a kvadra Axel? Jön a GP-döntő!
TEGNAP - 11:45
A honfitársa magabiztosan kezdett, de utána két tripla Axel-kísérleténél is elesett, amivel olyan sok pontot veszített, hogy nem tudta megtartani az első helyét. A 22 éves Yamamoto a 161,36 pontjával csak a hatodik lett, de még ez is elég volt neki ahhoz, hogy megőrizze második helyét az összesítésben (257,85), és biztosítsa a helyét a torinói Grand Prix-döntőben.
"Utolsóként korcsolyáztam, és ezt gyakoroltam, de talán csak felesleges dolgokon gondolkodtam, például azon, hogy hol állok most, és ez befolyásolhatta a teljesítményemet" - ismerte el Yamamoto.
"Túl sokat gondolkodtam a tripla Axellel történt esésem után, amit kombinációban terveztem, és ezt a hibát akartam kijavítani."
A világbajnok sem volt teljesen elégedett a teljesítményével:
"Voltak hibáim a rövidprogramban, de a többit jól csináltam" - magyarázta. "A kűrben viszont emiatt az ugrásaimmal kellett pontokat szereznem, ma az ugrásokért korcsolyáztam.Ami az átmeneteket illeti, sok volt a kihagyás, és bocsánatot kell kérnem a koreográfusomtól, mert annyi mindent meg tudtam volna csinálni, de ma valahogy nem sikerült."
Ma minden a pontszámokról szólt. A műkorcsolyában annyi minden más is fontos, ez a sportág szépsége, én pedig az egész csomagot akarom nyújtani.

A világbajnok szerezte meg az aranyérmet az NHK Trophy-n

Cha a James Bond filmzenéjére, a "No Time to Die" című dalára mutatott be egy remek kűrt, ezzel ő is a szezonbeli legjobbját korcsolyázta (174,41 pont) így három helyet előrelépve 254,76 ponttal megszerezte idei második Grand Prix-bronzérmét.
"A csalódást keltő rövidprogram után elégedett voltam a mai teljesítményemmel" - mondta Cha. "Nehéz volt, sokat kellett ma dolgoznom, de végigküzdöttem a programomat."
Uno két Grand Prix-jéről két győzelemmel jutott tovább a Grand Prix-sorozat döntőjébe, Yamamoto pedig két ezüstéremmel kvalifikálta magát.
Forrás: ISU.org
Mûkorcsolya
Egy műkorcsolyázó két élete – a visszavonulás helyett jött az újratervezés és a siker
21/11/2022 - 20:56
Skate Canada
Folytatódik a varázslat a jégen, pokoli jó zenéket és elképesztő előadásokat hoztunk Kanadából
29/10/2022 - 17:12