Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az ellenfélváltás sem zavarta, Chimaev fojtással őrizte meg hibátlan mérlegét

Eurosport Magyarország

Publikálva 11/09/2022 - 12:52 GMT+2

A svéd Khamzat Chimaev fojtásos győzelmet aratott az amerikai Kevin Holland ellen a ketrecharcosok csúcsbajnokságának számító Ultimate Fighting Championshipben (UFC), a Las Vegasban magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett kevert harcművészeti (MMA) összecsapáson.

Khamzat Chimaev

Fotó: Getty Images

A ketrecharcos Chimaev fojtással győzött

A beszámolók szerint a csecsen születésű Chimaev már az első menetben elintézte riválisát, akivel a pénteki sajtótájékoztatón - "műsoron kívül" - egyszer már összeakaszkodott, s alkalmi párharcuk tömegverekedéshez és a médiaesemény lefújásához vezetett.
Eredendően nem Hollanddel, hanem egy másik amerikaival, Nate Diazzal találkozott volna a UFC-torna fő eseményeként beharangozott félnehézsúlyú mérkőzésen a svéd harcos, csakhogy a mérlegelésen több mint három kiló plusszal túlsúlyosnak bizonyult, emiatt került sor az ellenfélcserére.
A 28 éves Chimaevnek, aki a csata előtt a UFC félnehézsúlyú rangsorában a harmadik helyen állt, a mostani volt a 11. győzelme az MMA-ban, és hibátlan maradt a mérlege. A 29 esztendős Holland 23 nyertes meccs mellett nyolcadik vereségét szenvedte el.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés