Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andrew Redmayne: " Kis szerepem volt ebben az egészben, nem hinném, hogy most én lennék a hős"

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/06/2022 - 11:07 GMT+2

Andrew Redmayne, a katari labdarúgó-világbajnokságra kijutó ausztrálok kapusa nem tartja magát hősnek azt követően, hogy a Peru elleni hétfői, interkontinentális pótselejtezőn a tizenegyespárbajra cserélték be és a hatodik sorozatban, döntő pillanatban sikerült hárítania.

Australia goalkeeper Andrew Redmayne

Fotó: Getty Images

Graham Arnold szövetségi kapitány a találkozó után elmondta: a gól nélküli állást követően a kapuscserénél elsősorban arra számított, hogy mentális nyomást tud gyakorolni az ellenfélre.
"Valószínűleg feltették maguknak a kérdést: miért hozzák be most ezt a srácot? Valószínűleg azért, mert nagyon jó lehet. Talán egy százalékot zavartuk meg ezzel a peruiakat, de közrejátszhatott abban is, hogy az első rontott büntetőjüknél a kapufát találták el. Kockázatos dolog volt a párbajra kapust váltani, de bejött" - mondta a szakember.
Arnold hozzátette: büszke a játékosaira, akik hihetetlen sorozatot zártak a sikerrel, hiszen a járványhelyzet kapcsán meghozott korlátozások miatt a vb-selejtezőben húsz mérkőzésük közül 16-ot idegenben játszottak.
Redmayne harmadik alkalommal léphetett pályára a nemzeti együttesben, és a perui büntetőknél folyamatosan a gólvonalon mozgott, a karjaival "kalimpált".


"Ha csak egy-két százalékot nyerhetünk az ilyen hülyeségekkel, valamint azzal, hogy közben hülyét csinálok magamból, akkor megteszem. Kis szerepem volt ebben az egészben, nem hinném, hogy most ezzel én lennék a hős. Az érdem a srácoké, akik elképesztő százhúsz percet hoztak össze egy kiváló ellenféllel szemben" - mondta a 33 éves kapus, aki fiatalon az Arsenalnál járt próbajátékon, de az ausztrál élvonalban véd.
Redmayne elmondta, a mérkőzés játékvezetője többször sárgalapos figyelmeztetéssel "fenyegette", ha nem hagy fel az ellenfél provokálásával, illetve a kezdőkapus Mat Ryannel már egy hónapja kidolgozták azt a tervet, hogy tizenegyespárbaj esetén cserélnek.
"Még a társaink előtt is titkoltuk, mire készülünk. A történtek ellenére sincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy hol a helyem az ausztrál kapusok házi rangsorában, és roppant hálás vagyok azért, ahogyan Matty teljesített a mérkőzésen" - mondta.
Pedro Gallese, a peruiak kapusa úgy vélekedett: nagyon nehéz pillanat ez most számukra, különösen azért, mert azt álmodta, hogy a perui zászlót újra láthatja a vb-n.
picture

Pedro Gallese

Fotó: AFP

"Ennek ellenére büszke lehetek a csapatunkra, most viszont egymás támogatására szorulunk. Ausztrália megtette a magáét, megérdemelten nyert" - mondta. A dél-amerikai együttes a 20. helyen zárta 2018-ban az oroszországi vb-t.
Ausztrália sorozatban ötödik, összességében hatodik vb-szereplésére készülhet, a katari tornán majd a D csoportban Franciaország, Dánia és Tunézia ellen küzdhet a két továbbjutó helyért. Az ausztrálok első mérkőzésükön, november 22-én - magyar idő szerint 21 órától - a címvédő franciákkal találkoznak.
Az utolsó kiadó vb-helyről a keddi (mai), ugyancsak al-rajjani Costa Rica - Új-Zéland interkontinentális pótselejtező dönt.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés