Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van ennél rosszabb csapattárs? A közösségi oldalán gúnyolódott a kapus hibáján

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/12/2022 - 22:21 GMT+1

Mat Ryan nagy hibája is kellett ahhoz, hogy Argentína 2-1-re legyőzte Ausztráliát a világbajnokság nyolcaddöntőjében. A többség alighanem átérzi az ausztrál kapus fájdalmát, ám nem mindenki gondolja így, a klubbéli riválisa semmi esetre sem. Épp ellenkezőleg: nem bírta megállni, hogy ne szúrjon oda egy kicsit.

Mat Ryan

Fotó: AFP

Nem ezek Mat Ryan legszebb napjai.

Ausztrália számára véget ért a világbajnokság, miután 2-1-re kikapott a jóval esélyesebb argentin válogatottól. Az ausztrálok ezzel a szerepléssel jócskán túlteljesítették az elvárásokat, előzetesen esélytelennek tűnt a csoportból való továbbjutás, két bravúros győzelemmel mégis bejutottak a nyolcaddöntőbe.
Ott aztán Lionel Messi zsenijével előnybe kerültek a dél-amerikaiak, a második félidőben pedig Julián Alvárez is betalált, kihasználva az ausztrál kapus bizonytalanságát. Ryant részben a csapattársak hozták nehéz helyzetbe, miután megzavarta őket az argentinok letámadása, ám az kétségtelen, hogy a kapus is hozhatott volna jobb döntést.
Ilyenkor a többség vigasztalni próbálja a hibázó játékost, a válogatottban és a klubban egyaránt. Volt azonban valaki, akinek kifejezetten tetszett a jelenetsor, és ezt nem is rejtette véka alá. „Biztosan a politika lehetett az oka” – írta ki Twitterre egy gúnyos emoji kíséretében Kamil Grabara, aki Ryan posztriválisa az FC Københavnnál.
Őszintén szólva nem lep meg túlságosan. Nem is foglalkoztat különösebben.
- mondta a meccset követően Ryan.
Önmagában ez a tweet nem tűnik borzasztónak, nem igaz? A kontextus azonban fontos: Grabara ugyanis a múltban többször is nyilvánosan kritizálta posztriválisát, kijelentette, hogy nincsenek jóban, és gyakran célozgatott arra, hogy ő a jobb kettejük közül. Ezzel az üzenettel pedig arra utalt: Ryan végül azért került ki a csapatból, mert pocsék kapus.
picture

Julian Alvarez

Fotó: AFP

„Nem kommentálom a társak teljesítményét – ez különösen vonatkozik az általam kihagyott meccsekre. Csak azt tudom megismételni, amit már elmondtam: nem véletlenül állunk a kilencedik helyen a Superligában, ahogyan az sem, hogy ennyi gólt kaptunk. Ez önmagáért beszél” – mondta egy októberi bajnokit követően.
Semmiféle rivalizálást nem látok itt. Minden okom megvan azt hinni, hogy én vagyok az FC København első számú kapusa.
Ryan egyébként augusztusban csatlakozott a klubhoz, azzal a szándékkal, hogy a világbajnokságot megelőzően játékperceket szerezzen. Az időzítés mindegyik fél számára tökéletes volt, Grabara ugyanis arcsérülés miatt kihagyta a szezon első felét, és szükség volt egy megbízható játékosra, Ryan tapasztalata pedig kapóra jött.
A vb-n elkövetett hibája után rosszul érezte magát Ryan, összességében azonban próbálta a szereplés pozitív oldalát megragadni. „Sok pozitív pillanatot tudok magammal vinni, ugyanakkor nehézségek is akadtak” – fogalmazott a kapus, aki hozzátette: ki fogja elemezni a jelenetsort, hogy rájöjjön, mit kell legközelebb másképp csinálnia.
„Nem láttam az ismétlést, de ki fogom elemezni, mert ebből csak tanulhatok. Az élet nehézségeiből rengeteget lehet tanulni, és ez számomra egyértelműen ilyen helyzet. Nagyon fáj, de nem fogom hagyni, hogy eluralkodjon rajtam és innentől ez határozzon meg” – fogadkozott Ryan, aki a télen vélhetően elhagyja a København csapatát.
Forrás: ESPN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés