Elképesztő körülmények között félbeszakadt vasárnap a házigazda brazil és az argentin labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezője Sao Paulóban.

Néhány perccel a kezdést követően a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottja bement a pályára, mivel az argentinok keretében négy, vasárnapi kezdőcsapatában három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna.
Sajtóhírek szerint az említett játékosok, Emiliano Buendí, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero - akik ott voltak a csapattal a Venezuelában aratott csütörtöki 3-1-es siker során is - a Brazíliába beutazáskor nem jelezték, hogy 14 napon belül megfordultak a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.
UEFA Nations League
Ronaldo saját rekordját írta át, Messi megelőzte Puskást
06/06/2022 11:55

Messi és Neymar

Fotó: Eurosport

Az eset után az argentin csapat levonult a pályáról. A mérkőzés folyatása sokáig kérdéses volt, a felek egyeztettek egymással, mindenki mondta a maga igazát, de nem sikerült konszenzusra jutniuk. Jesús Valenzuela, a találkozó venezuelai játékvezetője aztán végül hivatalosan is félbeszakította a jóformán el sem kezdődött mérkőzést, a dél-amerikai szövetség (Conmebol) pedig megküldi a történtekről szóló beszámolóját a nemzetközi szövetségnek (FIFA), amelynek döntenie kell arról, mi legyen az összecsapás sorsa.
Forrás: MTI
Barátságos mérkőzés
Finalissima: Argentína kiütötte Olaszországot, Chiellini elbúcsúzott a válogatottól
01/06/2022 21:03
Labdarúgás
Sports Heroes: Romariótól Ronaldinhóig – a brazil foci második aranygenerációja
30/05/2022 18:38