Ecuadorban játszott világbajnoki selejtezőt a brazil válogatott. Végül 1-1-es döntetlen született, de érdekességek bőven akadtak. Végül főszerepbe került a bíró és a videóbíró is, akadt két büntető és négy piros lap is, amiből kettőt ráadásul a Liverpool kapusa, Alisson Becker kapott, akinek végül nem kellett idő előtt elhagynia a pályát.
Egyáltalán ne csodálkozzon senki, ha nehezen követi, hogy mi is történt, úgyhogy haladjunk időrendben. 15 perc után az ecuadori kapus Alexander Dominguez kapott pirosat, miután Matheus Cunhát lerúgta. Ez a kiállítás nem is lehetett kérdéses. Sokáig nem kellett emberhátrányban játszaniuk a hazaiaknak, ugyanis a Tottenham brazil hátvédje Emerson Royal a 20. percben megkapta második sárgáját is.
Az első félidő végén Alisson egy kijövetelnél elnagyolt mozdulattal tisztázott Enner Valencia elől, és a tizenhatoson kívül naykon rúgta ellenfelét. Elsőre villant is a piros, de hosszas videózás után a bíró végül a sárga mellett döntött, mert Alisson először a labdát érte el, csak utána a csatárt.
World Cup Qualification CONMEBOL
Eltiltották a focistákat, akik azt hitték, nem tűnik majd fel senkinek, hogy nincsenek karanténban
14/02/2022 16:42
Aki azt gondolta, hogy ennyi izgalom elég egy meccsre is, az nagyot tévedett, sőt... Ecuador büntetőhöz jutott, de aztán a videóbíró vissazvonta a pályán született döntést. Az igazi dráma a mérkőzés hosszabbításában érkezett, megint Alissonnal a főszerepben. A tizenhatoson belül sikerült furcsán a kijövetele, elsőre büntető és második sárga volt az ítélet. A VAR azonban ezúttal is segített neki, hiszen a lassítások után látszott, hogy ha minimálisan is, de öklözve előbb a labdát érte el, csak aztán az ellenfelét. Végül Alisson maradt a pályán, több gól pedig nem született.
A meccs utáni nyilatkozatában természetesen kitért a rekordra is a brazilok kapusa:
"Szerintem ilyen mással még nem történt. Örülök, hogy van videóbíró, különben most jogtalanul állítottak volna ki. A csapattársaim reakciója is segített, hiszen azzal is meggyőzték a bírót, hogy menjen ki a monitorhoz visszanézni az esetemet. A mai meccs is bizonyította, hogy milyen fontos a videóbíró."
Forrás: Eurosport.com
World Cup Qualification CONMEBOL
Rangadót nyert Argentína, a brazilok ezúttal négyet rúgtak a vb-selejtezőn
02/02/2022 08:49
World Cup Qualification CONMEBOL
Messi és tét nélkül készülnek az argentinok
19/01/2022 19:25