Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Eltiltották a négy focistát, akik azt hitték, nem tűnik majd fel senkinek, hogy nincsenek karanténban

Eurosport Magyarország

Publikálva 14/02/2022 - 17:42 GMT+1

Vb-selejtezők - A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfői döntése szerint újra kell játszani a Brazília-Argentína világbajnoki selejtezőt, amely szeptember 5-én félbeszakadt. A novemberben és decemberben Katarban sorra kerülő világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában már Brazília és Argentína is biztosította továbbjutását.

Újra kell játszani a brazil-argentin rangadót

Fotó: Getty Images

Vb-selejtezők - Újra kell játszani a brazil-argentin rangadót
A Sao Paulóban rendezett mérkőzésen néhány perccel a kezdést követően a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottja bement a pályára, mivel az argentinok keretében négy, a kezdőcsapatában három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna. Emiliano Buendí, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero a Brazíliába való beutazáskor nem jelezte, hogy 14 napon belül megfordult a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.
Az eset után az argentin csapat levonult a pályáról. A mérkőzés folyatása sokáig kérdéses volt, a felek egyeztettek egymással, de nem sikerült konszenzusra jutniuk. Jesús Valenzuela, a találkozó venezuelai játékvezetője végül félbeszakította a jóformán el sem kezdődött mérkőzést.
A nemzetközi szövetség hétfőn a négy argentin futballistát egyformán két-két FIFA-mérkőzésre eltiltotta, a brazil szövetséget 550 ezer, az argentin szövetséget pedig 250 ezer svájci frank pénzbírsággal sújtotta, egyben elrendelte a mérkőzés újrajátszását, ám annak helyét és időpontját nem határozta meg.
A novemberben és decemberben Katarban sorra kerülő világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában már Brazília és Argentína is biztosította továbbjutását. A félbeszakadt, és pótlásra váró találkozóval együtt mindkét válogatottnak három meccse van még hátra.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés