Vb-selejtezők - Újra kell játszani a brazil-argentin rangadót
A Sao Paulóban rendezett mérkőzésen néhány perccel a kezdést követően a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottja bement a pályára, mivel az argentinok keretében négy, a kezdőcsapatában három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna. Emiliano Buendí, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero a Brazíliába való beutazáskor nem jelezte, hogy 14 napon belül megfordult a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.
Az eset után az argentin csapat levonult a pályáról. A mérkőzés folyatása sokáig kérdéses volt, a felek egyeztettek egymással, de nem sikerült konszenzusra jutniuk. Jesús Valenzuela, a találkozó venezuelai játékvezetője végül félbeszakította a jóformán el sem kezdődött mérkőzést.
UEFA Nations League
Ronaldo saját rekordját írta át, Messi megelőzte Puskást
06/06/2022 11:55
A nemzetközi szövetség hétfőn a négy argentin futballistát egyformán két-két FIFA-mérkőzésre eltiltotta, a brazil szövetséget 550 ezer, az argentin szövetséget pedig 250 ezer svájci frank pénzbírsággal sújtotta, egyben elrendelte a mérkőzés újrajátszását, ám annak helyét és időpontját nem határozta meg.
A novemberben és decemberben Katarban sorra kerülő világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában már Brazília és Argentína is biztosította továbbjutását. A félbeszakadt, és pótlásra váró találkozóval együtt mindkét válogatottnak három meccse van még hátra.
MTI
Barátságos mérkőzés
Finalissima: Argentína kiütötte Olaszországot, Chiellini elbúcsúzott a válogatottól
01/06/2022 21:03
Labdarúgás
Sports Heroes: Romariótól Ronaldinhóig – a brazil foci második aranygenerációja
30/05/2022 18:38