Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mutyihíradó: néhány órával a vb-selejtező előtt gond nélkül feloszlatták a labdarúgó-szövetséget Kenyában

MTI

Publikálva 11/11/2021 - 14:03 GMT+1

A kenyai kormány csütörtökön feloszlatta az ország labdarúgó-szövetségét, mindössze néhány órával azt megelőzően, hogy a válogatott a 2022-es katari világbajnokság afrikai selejtezősorozatában összecsap Ugandával.

Vb-selejtezők - A kenyai kormány feloszlatta a labdarúgó-szövetséget

Fotó: Getty Images

Vb-selejtezők - A kenyai kormány feloszlatta a labdarúgó-szövetséget.

Amina Mohamed sportminiszter bejelentése szerint vizsgálatokat folytattak a szervezetnél, amelynek tisztségviselői nem tudtak megfelelően elszámolni az állami pénzek felhasználásával. Hozzátette: a rendőrség és a korrupcióellenes hatóságok nyomozásának eredménye dönti majd el, hogy büntetőeljárás is indul-e az ügyben. Kiemelte, a szövetség választott tisztségviselőinek elmozdítása nem lesz hatással a válogatott találkozóira.
A kenyai kormány döntése minden bizonnyal nem marad válaszlépés nélkül a nemzetközi szövetség (FIFA) részéről, amely ellenzi, hogy az állami szervek beleszóljanak vagy nyomást gyakoroljanak a labdarúgó-testületek életére. Ez akár kizárást is eredményezhet a FIFA által rendezett eseményekről
Kenya az afrikai zóna második szakaszának most zajló küzdelmei során négy meccsen két pontot szerzett, ezzel csoportjában Mali és Uganda mögött a harmadik helyen áll, két fordulóval a zárás előtt pedig már az is eldőlt, hogy nem juthat tovább négyeséből.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés