Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ibrahimović bosszúból öklelte fel Azpilicuetát a spanyol-svéd vb-selejtezőn

Takács Márton

Frissítve 23/11/2021 - 11:22 GMT+1

Zlatan Ibrahimović nem kér bocsánatot a Cesar Azpilicueta ellen elkövetett alattomos szabálytalansága miatt. Ha a felvételekből nem lett volna egyértelmű, Ibrahimović megerősítette, hogy szándékosan ment neki egy szöglet után vállal a spanyol válogatott hátvédnek, és most elmagyarázta, miért tenné meg ezt újra.

Ibrahimović most sem hazudtolta meg önmagát

Fotó: AFP

Zlatan Ibrahimović bosszúból ment neki Cesar Azpilicuetának.

A svéd csatár azt állítja, Azpilicueta olyan megjegyzéseket tett egy csapattársa felé, ami az ő szemében fizikai konfrontációt indokolt. Amely után a Chelsea csapatkapitánya fájdalmak közepette a földön maradt, de elkerülte a komolyabb sérülést, míg a Milan támadója sárga lapot kapott, és eltiltás miatt lemarad a svéd válogatott első vb-pótselejtezőjéről.
Pontosan mi is történt? Ibrahimović november 14-én egy szöglet alatt kialakult, kapu előtti kavarodásban alattomosan hátba vágta az előtte elhelyezkedő spanyol védőt, aki a gyepre zuhant. A 40 éves svéd a Guardiannek adott interjújában kommentálta ezt az esetet.
"A minap a válogatottban a spanyol Azpilicuetának mentem neki. Szándékosan csináltam. Nem szégyellem ezt kimondani, mert ő pedig hülyeséget csinált az egyik csapattársammal. Hülyeség volt, de én akkor is megtenném, hogy megértessem vele: ’Ezt kurvára nem csinálhatod! Nem vagy elég tökös, hogy ezt csináld velem szemben. De megmutatom, mi történik, ha ezt teszed velem.’ Ezért csináltam.


Mit mondhatna? Nekem nem fogja azt mondani, amit a játékostársamnak igen - aki nem tesz semmit, mert túl kedves. Nem volt szép dolog tőlem, de én akkor is megtenném. Ez vagyok én. Nem szégyellem kimondani.
Nem arról van szó, hogy lemaradunk a rájátszásról. Hanem arról, hogy megértessük a sráccal, hogy nem lehet szórakozni senkivel, aki a földön fekszik. Nem támadsz meg egy kutyát, aki nem beszél. Támadják meg azt, aki képes valamit tenni. Túl könnyű a csapattársaimat piszkálni, akik 20 évesek és nagyon rendes srácok. Remélem, most már megérti." - kommentálta az esetet Ibrahimović.


Miután a selejtezőcsoportjában a második helyen végzett a svéd válogatott a spanyol mögött, a rájátszáson keresztül juthat csak el a katari vb-re.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés