A szlovén édesapa és horvát édesanya gyermekeként Mariborban született, de játékosként 37-szeres német válogatott Bobic 2016 óta dolgozik Frankfurtban, a szerződése elvileg 2023-ig érvényes, ám egy ideje már nyilvánvalóvá tette, hogy távozni akar.
"Öt nagyszerű évet töltöttem az Eintracht Frankfurtnál. Ennek az időszaknak a sikerei büszkeséggel töltenek el. Sokat változtunk és sokat alkottunk" - mondta Bobic, aki játékos-pályafutása végén, 2003 és 2005 között a Herthában futballozott, a családja azóta is a fővárosban él.
A csapat 2016-ban csak osztályozón tudott bennmaradni a Bundesligában, de 2018-ban megnyerte a Német Kupát, 2019-ben elődöntős volt az Európa-ligában, most pedig a Bundesliga tabellájának negyedik helyén áll, és első alkalommal lehet főtáblás a Bajnokok Ligájában.
The Emirates FA Cup
Ez ám a pech: Összesorsolták a Manchester Cityt és a Chelsea-t az FA-kupában
4 ÓRÁJA
"Fredi Bobic komoly szerepet játszott az Eintracht közelmúltbeli sport- és pénzügyi sikereiben. Remek döntései hozzájárultak a csapat fejlődéséhez. Tökéletes munkát végzett" - mondta Philip Holzer klubelnök.
Az Eintrachttól nyáron távozik az osztrák Adolf Hütter vezetőedző - aki a Borussia Mönchengladbach trénere lesz - és Bruno Hübner sportigazgató is, aki nem hosszabbított szerződést. Sajtóhírek szerint Ralf Rangnick a legfőbb jelölt a vezetőedzői és a sportigazgatói posztra, ám ő jó esélyekkel pályázik a német válogatott szövetségi kapitányi tisztségére is.
"Rajongója vagyok Fredinek! Becsületes, őszinte srác, és nagyon jó ember" - mondta nemrégiben Dárdai Pál, aki örömmel fogadja korábbi csapattársa érkezését.
A Hertha legutóbbi klubmenedzsere, Michael Preetz január végén, Dárdai második vezetőedzői kinevezése előtt távozott a klubtól. A fővárosiakat továbbra is a kiesés fenyegeti, mert csupán a 14. helyen állnak, de a gazdag befektető, Lars Windhorst célja, hogy a csapat hamarosan meghatározó tényező legyen Európában.
Forrás: MTI
Foci-vb
Fernandes-dupla repítette nyolcaddöntőbe Portugáliát a katari vb-n
4 ÓRÁJA
Foci-vb
Foci-vb: Így hangolt a brazilok elleni meccsre a svájci válogatott
5 ÓRÁJA