Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A hosszabbítást már nem húzta ki gól nélkül a ZTE Eszéken, hátrányban a kupagyőztes

Eurosport Magyarország

Publikálva 27/07/2023 - 22:19 GMT+2

Európa Konferencia-liga - A Zalaegerszeg 1-0-ra kikapott a horvát NK Osijek otthonában a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, csütörtökön.

NK Osijek - Zalaegerszeg (Fotó: Koncz Márton/NSO)

Fotó: Other Agency

Kl-selejtező - A Zalaegerszeg egy góllal kikapott Eszéken

A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik, a továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a török Adana Demirspor vár majd a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének következő körében. Csütörtökön 1-1-es döntetlennel ért véget a kolozsvári első meccs.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
  • NK Osijek (horvát)-Zalaegerszeg 1-0 (0-0)

A meccs elején nagy fölényben játszottak az eszékiek, szinte csak náluk volt a labda, de a legnagyobb helyzeteik az első félidő hajrájában alakultak ki: előbb Darko Nejasmic, majd Kristijan Lovric találta el a kapufát. A túloldalon Szalay Szabolcs szabadrúgása volt veszélyes, de csapatának szerencsére is szüksége volt, hogy gól nélküli állással mehessen a szünetre.
A második felvonásban több kisebb-nagyobb helyzet adódott mindkét oldalon, bár a horvátok ekkor is fölényben futballoztak, de már jóval kiegyenlítettebb volt a játék, mint a szünet előtt. A legkomolyabb lehetőség a 82. percben adódott a ZTE előtt, de Németh Dániel nem járt sikerrel. Sokáig úgy tűnt, gól nélkül zárul a találkozó, ám az argentin Ramón Miérez a 91. percben közvetlen közelről a hálóba fejelt, így az eszékiek kerültek előnybe.
korábban:
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés