Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az aranylabdás Owen szerint a Liverpoolban már 199 gólnál járó Salah egy mintaprofi

Takács Márton

Frissítve 01/12/2023 - 21:00 GMT+1

Mohamed Salah kétszeresen is ünnepelhetett csütörtökön, megszerezte 199. gólját a Liverpool színeiben, a csapat pedig 4-0-ra győzött az osztrák LASK ellen az Anfielden az Európa-ligában. Jürgen Klopp Poolja ezzel csoportelsőként nyolcaddöntős a sorozatban. Michael Owen, Joe Cole és Raphael Honigstein is nagyon megdicsérte az egyiptomi klasszist a meccs után.

Mohamed Salah egy rakás védő gyűrűjében

Fotó: AFP

Michael Owen, Joe Cole és Raphael Honigstein is Mohamed Salah nagyságát méltatta.
199 még gombócból is sok, hát még gólból.
A Liverpool színeiben már 199 találatnál jár Mohamed Salah, aki majdnem jubilált a LASK elleni 4-0-s győzelem alkalmával csütörtökön.
A Pool korábbi aranylabdás támadója, Michael Owen üdvözölte Salah elhivatottságát, míg a klubnál szintén megforduló Joe Cole úgy véli, a kolumbiai Luis Diaz az egyiptomi mellé kerülhet az egyesület örökranglistáján.
Diaz nyitotta a gólok sorát, majd Cody Gakpo kétszer is betalált, és a Liverpool ezzel bebiztosította első helyét az Európa-liga E csoportjában, és bejutott a legjobb 16 csapata közé. Salah készítette elő Gakpo első találatát, mielőtt büntetőből eredményes lett volna.
picture

Mohamed Salah nem tud leállni

Fotó: AFP

"Nem fog sokáig tartani, amíg újabb mérföldkőhöz ér. Egyszerűen hihetetlenül jó játékos” - mondta Owen Salahról a TNT Sportsnak.
"Az állandósága veri a világot, ami a góljait, a teljesítményét, a tartósságát illeti. Egyszerűen soha nem sérül meg. Az edzőteremben él, annyira elkötelezett - ő egy mintaprofi, akire bárki felnézhet.”
A TNT Sports szakértője, Raphael Honigstein a mérkőzés után szintén nagyon megdicsérte a Pool 11-es mezében évek óta klasszis teljesítményt nyújtó játékost.
"Mindannyian hozzászoktunk a zsenialitásához, ha ebben a szezonban is 18, 19, vagy bármennyi gólt is szerezne, azt valahogy természetesnek vennénk. Szokása, hogy 90 percig nem vesz részt a játékban. De minden egyes mérkőzésen eljönnek az ő pillanatai" - mondta Honigstein.
picture

A jobbszél ura Salah a Liverpoolban

Fotó: AFP

Diaznak még van hova fejlődnie ahhoz, hogy felvegye a versenyt azzal az örökséggel, amit Salah hagy az Anfielden, de Joe Cole úgy véli, hogy a kolumbiai válogatott játékos nagy dolgokat fog elérni a Liverpoolban töltött ideje alatt.
A 26 éves játékos közel két évvel ezelőtti szerződtetése óta a szereplését megszakította egy súlyos térdsérülés a tavalyi szezonban, és egy személyes trauma ebben az idényben, amikor a szüleit elrabolták a hazájában, mielőtt biztonságban kiszabadították volna.
"Ő egy fantasztikus futballista, csodálatos szerződtetése a klubnak, és úgy gondolom, hogy a Liverpoolban is az egyesület legjobb játékosa lehet, ha így folytatja. Szerintem ennyire jó lehet” - mondta Cole a TNT Sportsnak.
picture

Luis Diaz gyorsan lett a Liverpool nagy értéke

Fotó: AFP

Diaz, Gakpo és Darwin Nunez érkezése az elmúlt két évben segített kompenzálni Sadio Mané és Roberto Firmino távozását, akik Salah mellett hozzájárultak ahhoz, hogy a Liverpool 2020-ban 30 év után először nyerte meg a Premier League-et, 2019-ben pedig a Bajnokok Ligáját.
"Úgy tűnik, hogy akkor vesz játékosokat, amikor azok karrierjük felfelé ívelő szakasza felé tartanak" - tette hozzá Cole Jürgen Klopp lenyűgöző eredményeihez az átigazolási piacon.
"Salah egyértelműen a fő ember a klubnál, ő az ikon, ő a frontember mindenben, amit a pályán és azon kívül csinál a csapat, de a Pool többi tagja is nagyon keményen dolgozik.
Az első hármas ugyanolyan veszélyesnek tűnik, mint a korábbi, pedig már csak Mo Salah van abból a csapatból, amely néhány évvel ezelőtt minden trófeát megnyert.”
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés