Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elrabolták a Liverpool játékosának szüleit, Szoboszlaiék érte küzdve nyertek a hétvégén

Szabó Bence

Frissítve 30/10/2023 - 13:16 GMT+1

Luis Díaz, a Liverpool kolumbiai szélsőjének családtagjait szombaton rabolták el a játékos hazájában fegyveresek, édesapja pedig azóta sem került elő. Díaz ilyen körülmények között kihagyta a Nottingham Forest elleni bajnokit, ahol a csapat Szoboszlai Dominik két gólpasszának is hála magabiztosan nyert. A meccs után a játékostársak és Jürgen Klopp is nyilatkoztak a helyzetről.

Luis Díaz családját Kolumbiában rabolták el. A Liverpool Szoboszlai két gólpasszával nyert a Premier League-ben, Klopp és Jota is nyilatkozott a helyzetről.

Fotó: Getty Images

A német edző szerint ilyen nehéz körülmények között még sosem játszott a csapata.
A Liverpool újabb magabiztos győzelmet szerzett a Premier League-ben vasárnap, amikor 3-0-val lépett túl a Nottingham Forest csapatán. Számunkra Magyarországon a mérkőzés megint Szoboszlai Dominikról szólt, aki két gólpasszával ismét a meccs embere lett, egyik asszisztja ráadásul egy parádés 60 méteres átadás után született.
A magyar játékos nagyszerű teljesítményét viszont Liverpoolban ezúttal beárnyékolta egy rémisztő hír.
A csapat kolumbiai szélsője, Luis Díaz nem kapott helyett a Forest elleni meccskeretben. Ennek oka az volt, hogy a mérkőzés előtti napon a támadó szüleit fegyveresek rabolták el a dél-amerikai országban. A találkozó kezdetére Díaz édesanyját szerencsére megmentették a hatóságok, édesapjáról viszont sem addig, sem azóta nem érkeztek hírek. A kolumbiai rendőrség 200 millió pezót sem sajnál attól, aki bármilyen nyomot ad a hollétével kapcsolatban.
Ilyen körülmények között nem volt meglepő, hogy Díaz – bár állítólag a hotelbe még megérkezett a csapattal – nem vállalta a játékot, ahogy az sem, hogy a többieket összekovácsolta társuk hiánya. A kolumbiai helyén játszó Diego Jota, aki a mérkőzés első gólját szerezte, ünneplés közben Díaz hetes számú mezét tartotta fel, a mérkőzés után pedig természetesen kifejezte együttérzését.
Készen állt a játékra, de végül én léptem pályára helyette. Azért mutattam fel a mezét, hogy lássa, vele vagyunk. Reméljük, hogy minden rendben lesz.
Ez a bajtársiasság állt a vezetőedző, Jürgen Klopp nyilatkozatának középpontjában is, aki szerint a legtöbb, amit a játékosai tehettek, hogy megnyerték a mérkőzést a „testvérükért”.
„Ez ma nem rólunk szólt, hanem Luchóról és a családjáról. Mind reménykedünk és imádkozunk, hogy minden rendben lesz. Amit mi a klubnál megtehetünk, azt megtesszük és már meg is tettük, ez pedig az volt, hogy a játékosok ma küzdöttek a testvérükért.”
picture

Jürgen Klopp szerint ilyen nehéz meccset még nem élt át a csapata.

Fotó: Getty Images

A német edző nem becsülte le azt a hatást, amit a szomorú helyzet váltott ki a csapatából.
„A lehető legnehezebb körülmények között játszottunk, amivel valaha találkoztam. Nehéz nap volt, ami jó eredménnyel zárult, a legtöbb amit tehettünk pedig az volt, hogy megnyertük ezt a meccset a testvérünkért, kicsit talán elterelve a figyelmét. Azt hinnéd, hogy 1000 meccs után már mindent megtapasztaltál, de ilyet még nem.”
A Liverpool a győzelmével a negyedik helyen maradt a Premier League tabelláján, de mindössze három pontra van a bajnokságot vezető – és már Arsene Wenger szerint is bajnokesélyesTottenhamtől. A csapat legközelebb szerdán, a Ligakupában lép pályára a Bornemouth ellen, addig pedig remélhetőleg Díaz édesapjáról is jó hírek érkeznek Kolumbiából.

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés