Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wenger szerint a Tottenham az angol bajnoki cím egyik esélyesévé vált

Takács Márton

Publikálva 29/10/2023 - 20:10 GMT+1

Az Arsenal korábbi legendás menedzsere, Arsene Wenger elismerte, hogy a szezonban eddig remeklő londoni riválist, listavezető Tottenhamet is a Premier League-címért harcban lévő négy legesélyesebb klub között tartja számon. Minden arsenalos megnyugtatására, Mikel Arteta csapata is benne van abban a négyben.

Son Heung-min és James Maddison is pazarul focizik ebben az idényben

Fotó: AFP

Arsene Wenger úgy véli, a Tottenham a Premier League négy aranyesélyes csapatának egyike.
"Nem tehetsz ilyen kijelentést, amíg nem tudod, milyen az, ha ott rúgnak meg, ahol csak simogatni volna szabad!”
A hétvégén elhunyt Matthew Perry legikonikusabb szerepében, Chandler Bingként mondta ezt a Jóbarátokban. Talán néhány Arsenal-szurkolónak is eszébe jutott, amikor olvasták, hogy Arsene Wenger milyen szépeket mondott a városi Tottenhamről – pedig igaza van a Papusnak.
Ki gondolta volna, hogy Harry Kane nyári eligazolása után az előző szezonban az angol bajnokságban nyolcadik helyen végző Tottenham 10 fordulót követően veretlenül vezeti majd a Premier League tabelláját.
Az új vezetőedző, Ange Postecoglou támadó futballstílusa eddig sikerre vezette őket. James Maddison és Micky van de Ven különösen érdekes szerződtetések voltak, mindketten pazarul teljesítenek. Wenger úgy véli, a Tottenham a szezon végén versenyben lesz a bajnoki címért.
picture

James Maddison nagy igazolás lett

Fotó: AFP

A 74. születésnapját éppen egy hete, október 22-én ünneplő francia így nyilatkozott a beIN Sportsnak:
"Ha azt mondtam volna, hogy 10 meccs után ők lesznek a bajnokság élén... Úgy gondolom, hogy a Tottenham a bajnoki címvédő egyik kihívója lesz. A klub megvette Maddisont, aki egy nagyszerű játékos, és aki az összekötő kapocs a középpályán, és némi technikai kreativitást adott a csapatnak. Szerződtette Van de Ven-t is, akit kivételesnek tartok.
A védelemben akadtak gyengeségei a csapatnak, és Hugo Llorisnak sem a tavalyi volt a legjobb szezonja Összességében Son középre való mozgása is nagyon jónak tűnik.”
picture

Arsène Wenger kiváló befektetésnek tartja Declan Rice-t

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Tottenham valódi esélyes-e a bajnoki címre, Wenger hozzátette:
"A Premier League-ért megy a csapat. Azt mondanám, hogy az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham és a Manchester City tűnik annak a négyesnek, amelynek tagjai jelenleg az aranyéremért fognak harcolni."
picture

Micky van de Ven is elég jól bevált

Fotó: AFP

A Tottenham 10 meccsen szerzett 26 pontjával vezeti a tabellát, két egységgel megelőzve az Arsenalt. Ebben a szezonban már 22 gólt szerzett a Spurs (ahogy a City is), az ötödik legtöbbet az Aston Villa (26) és a Newcastle (26), az Arsenal (23) és a Brighton (23) mögött.
A Spurs legközelebb november 6-án, hétfőn a londoni rivális Chelsea ellen lép pályára, látva Mauricio Pochettino csapatának pocsék szereplését, tovább növelheti előnyét az élen.
Hol van már az In Bruges című zseniális filmben Colin Farrell azóta sokszor idézett véleménye?
"A purgatórium az egy ilyen köztes izé. Nem voltál nagyon szar, de hű de nagy ász sem voltál. Mint a Tottenham.”

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés