Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Linzer ASK-Liverpool Európa-liga csoportmeccs élőben

UEFA Európa-liga / Csoportkör
Raiffeisen Arena / 21.09.2023
Befejezett
1
3
Élő
Élő frissítések
Detti Horvath

Frissítve 20/09/2023 - 12:02 GMT+2


Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool az osztrák LASK Linz otthonában kezdi meg szereplését csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörében.
A Premier League-ben szereplő gárda legutóbb nyolc évvel ezelőtt volt érintett a második számú európai kupában, a vezetőedző Jürgen Klopp első liverpooli szezonjában egészen a döntőig menetelt, ott azonban elbukott a Sevillával szemben.
A magyar válogatott csapatkapitánya egyelőre kiválóan szerepel új csapatában, mind az öt bajnokit az első perctől az utolsóig végigjátszotta, az Aston Villa ellen megszerezte első gólját is a Premier League-ben, a szurkolók pedig őt választottak augusztus legjobbjának.
"Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a megfelelő mértékben kell tisztelnünk ezt a versenysorozatot és az ellenfeleinket. Szeretnénk ott lenni a döntőben, ez a célunk, de az odáig vezető úton nagyszerű csapatokkal fogunk találkozni, úgyhogy muszáj lesz jól teljesítenünk" - nyilatkozta Klopp. A német szakember arról is beszélt, hogy a Liverpool akadémiájáról sorra kerülnek ki a tehetséges játékosok, ez azonban nem jelenti azt, hogy az Európa-ligát használja majd arra, hogy játéklehetőséget biztosítson a fiataloknak.
"Vannak tehetségeink, de nem fogunk kísérletezni. Ha nem sújt minket sérüléshullám, akkor azt gondolom, hogy van elég futballistánk ahhoz, hogy csütörtökönként és vasárnaponként is topcsapatot küldjünk a pályára, az alapelképzelésünk pedig ez" - jelentette ki.