Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Atalanta Európa-liga-győzelme mesebeli történet, ami ritkán történik meg a futballban Gasperini szerint

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/05/2024 - 09:23 GMT+2

Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője boldog és büszke, mert csapata véget vetett a 25 éves olasz várakozásnak a labdarúgó Európa-ligában, amelynek szerdai döntőjében 3-0-ra legyőzte a német bajnok, a szezonban mindeddig veretlen Bayer Leverkusent.

Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője boldog és büszke, mert csapata véget vetett a 25 éves olasz várakozásnak a labdarúgó Európa-ligában.

Fotó: Getty Images

A dublini fináléban a bergamói együttes a nigériai Ademola Lookman mesterhármasával 117 éves történetének első nemzetközi sikerét aratta, összességében pedig a második nagy trófea kerül a klub vitrinjébe az 1963-as Olasz Kupa mellé.
"Hatalmas büszkeség ez Olaszország számára, mert ez egy elátkozott trófea volt, még akkor is, ha az elmúlt huszonöt évvben csak az Inter és a Roma jutott be a döntőbe. Az, hogy ma mi megnyertük ezt a trófeát, egyike az olyan mesebeli történeteknek, amelyek ritkán történnek meg a futballban" - mondta Gasperini a találkozót követően.
A szakember kiemelte, Bergamónak is külön öröm ez a siker, mivel a koronavírus-járvány idején a város volt az egyik epicentrum, ahol jóval magasabb volt a halálozási arány, így a sok fájdalom után, most sikerült mosolyt csalni az emberek arcára.
A mérkőzés hőse a mesterhármast szerző Ademola Lookman volt, ez volt a hatodik alkalom, hogy valaki triplázott egy európai kupadöntőben, legutóbb ez 1975-ben, az UEFA-kupában Jupp Heynckesnek sikerült.
A Leverkusen 51 veretlenül megvívott összecsapást követően kapott ki, tavaly a Bundesliga zárófordulójában a Bochum győzte le legutóbb Xabi Alonso együttesét. A spanyol szakember elismerően beszélt az Atalantáról.
Egyértelműen az Atalanta volt a jobb csapat, Gasperini nagyszerű munkát végzett.
"Nagyon bátran futballoztak, felvállaltak az egy az egy elleni szituációkat. Amikor esélyünk lett volna a szépítésre, akkor pedig kiválóan védekeztek. Egészen különleges csapat az Atalanta" - fogalmazott a gyógyszergyáriak trénere, aki tanítványaival szombat este a másodosztályú Kaiserslautern ellen a Német Kupát hódíthatja el.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés