Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Ferencváros ellen harcolná ki a továbbjutást a Trabzonspor

Eurosport Magyarország

Frissítve 02/11/2022 - 11:58 GMT+1

A Ferencváros biztos csoportgyőztesként - és ezáltal nyolcaddöntősként - várja a labdarúgó Európa-liga utolsó, csütörtöki fordulóját, amely számára így tét nélküli lesz a Trabzonspor vendégeként.

Ferencváros

Fotó: AFP

A zöld-fehérek - minden idők legjobb magyar szereplését bemutatva - tíz pontot gyűjtöttek az első öt körben, így behozhatatlan előnnyel vezetik a négyest.
Ennek köszönhetően azt is megengedhetik maguknak, hogy esetleg pihentessék legjobbjaikat vagy a két sárga lappal rendelkező játékosokat, ugyanis ha Adama Traoré, Botka Endre és Dibusz Dénes megkapja a harmadik figyelmeztetését, akkor rájuk az egyenes kieséses szakaszban nem számíthat Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző. Az orosz trénernek ezúttal az egy hónapja sérült Eldar Civic mellett a szintén bosnyák Muhamed Besicet is nélkülöznie kell sárga lapok miatt.
A magyar bajnok jó hangulatban várhatja a csoportkör utolsó felvonását, mivel a hétvégén 2-1-re legyőzte a Zalaegerszeget, így hárompontos előnnyel vezeti az OTP Bank Liga tabelláját úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott. A török rivális viszont kipihent lesz, mivel a számára sorsdöntő nemzetközi találkozó előtt nem kellett pályára lépnie hazája bajnokságában, melyben az éllovas Fenerbahcéhoz képest öt pont hátránnyal a hatodik helyen áll.
Az idén 38 év után ismét bajnok Trabzonspor biztosan elszánt lesz, mivel csak akkor kaparinthatja meg az európa-ligás folytatást jelentő második helyet, ha több pontot gyűjt, mint a Crvena zvezdát fogadó AS Monaco, illetve vendégsiker esetén legalább akkora különbséggel múlja felül az FTC-t, mint a szerb bajnok a hercegségieket.
Trabzonspor wurde vom Europapokal ausgeschlossen
Az El-ben maradás tehát nem csak a saját kezében van, a konferencia-ligás folytatás viszont igen, mivel a Ferencváros legyőzésével biztosan legalább harmadikként zárna a kvartettben. Döntetlennel csak akkor tartja meg a pozícióját, ha a Crvena zvezda sem győz, vereséggel pedig akkor, ha Crvena zvezda legalább ugyanakkora különbséggel kap ki Monacóban.
A Ferencváros története során háromszor vívott európai kupapárharcot török ellenféllel: 1963-ban a BEK-ben kiesett a Galatasarayjal szemben, ugyanakkor az UEFA Kupában 1971-ben a Fenerbahcét, 2002-ben pedig a Kocaelisport sikerült kiejtenie. Ami a Trabzonsport illeti, a törökök eddig egy alkalommal csaptak össze magyar csapattal, mégpedig 2012-ben a Videotonnal.
A tét akkor az Európa-liga csoportkörébe jutás volt, és két gól nélküli döntetlen után a székesfehérvári visszavágón tizenegyesekkel a magyar együttes nyert 4-2-re. A két gárda szeptemberi összecsapásán úgy győzött 3-2-re a Ferencváros, hogy több mint 75 percen át emberhátrányban futballozott.
A Trabzonspor-Ferencváros El-csoportmérkőzés magyar idő szerint 18.45 órakor a német Harm Osmers sípjelére kezdődik a több mint 40 ezer férőhelyes Senol Günes Sportkomplexumban.
A nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő februári párharcok sorsolását hétfőn tartják, de ebben a Ferencváros csoportgyőztesként nem lesz érintett, majd csak a nyolc párharc továbbjutójából kap ellenfelet a márciusi nyolcaddöntőre. A finálét május 31-én a Puskás Arénában rendezik.
Európa-liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, H csoport:
Trabzonspor (török)-Ferencváros 18.45
AS Monaco (francia)-Crvenza zvezda (szerb) 18.45
A csoport állása:
1. Ferencváros 5 3 1 1 8-8 10 pont - már nyolcaddöntős
2. AS Monaco 5 2 1 2 5-7 7
3. Trabzonspor 5 2 - 3 10-9 6
4. Crvena zvezda 5 2 - 3 8-7 6
Az eddigi eredmények:
1. forduló (szeptember 8.):
Ferencváros-Trabzonspor 3-2 (3-1)
Crvena zvezda-AS Monaco 0-1 (0-0)
2. forduló (szeptember 15.):
Trabzonspor-Crvena zvezda 2-1 (1-0)AS Monaco-Ferencváros 0-1 (0-0)
3. forduló (október 6.):
AS Monaco-Trabzonspor 3-1 (2-0)
Crvena zvezda-Ferencváros 4-1 (2-0)
4. forduló (október 13.):
Ferencváros-Crvenza zvezda 2-1 (1-0)
Trabzonspor-AS Monaco 4-0 (1-0)
5. forduló (október 27.):
Crvena zvezda-Trabzonspor 2-1 (1-1)
Ferencváros-AS Monaco 1-1 (0-1)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés