Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dollt már nem, de Rebrovot még beelőzheti Stankovic

Rizmayer Bence

Publikálva 17/04/2024 - 15:06 GMT+2

Amennyiben a Ferencváros hétvégén legyőzi a Kisvárdát hazai környezetben, sorozatban hatodik bajnoki aranyérmét ünnepelheti a zöld-fehér alakulat. Az igencsak nyögvenyelős őszi idényt követően tavasszal kivirágzott a Fradi, és csak a Puskás Akadémia elleni 1-1-es találkozón bukott pontokat 2024-ben.

Dollt már nem, de Rebrovot még beelőzheti Stankovic (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Fotó: MTI

Ennek köszönhetően már 14 pont előnye van a 2. Pakssal szemben, így egy győzelem a Kisvárda ellen bebiztosítaná a 2023-24-es idény NB I-es bajnoki címét. Dejan Stankovic - és az idény elején Máté Csaba - vezetésével akár 4 körrel a vége előtt megszerezheti az aranyérmet az FTC. Ez a teljesítmény viszont mire elegendő a többi korábbi ferencvárosi edzővel szemben?
Mióta 12 csapatos az NB I - 2015-16 -, 6 alkalommal a Fradi nyerte a bajnokságot. Az első alkalommal hatalmas előnnyel húzta be a Thomas Doll vezette zöld-fehér csapat a bajnoki címet. Az 1. hely kérdése már a 27. fordulót követően eldőlt, azaz 7 körrel a vége előtt bajnok lett a Ferencváros. Ekkor egy Honvéd elleni 2-1-es győzelemmel biztosították be az aranyérmet, hiszen 21 pontos előnyük volt az akkor 2. MTK-val szemben és a több győzelem döntő faktora miatt, behozhatatlanná vált a ferencvárosi fór.
2019-ben már Serhiy Rebrov ült a Fradi kispadján és a 30. fordulóban sikerült eldönteni a bajnokság sorsát. Némiképpen érdekes, hogy pont egy vereséggel záruló összecsapáson jött biztosították be az elsőséget. A Honvéd elleni 3-2-es vereség mellett a Fehérvár - akkori nevén MOL Vidi FC - nem tudta legyőzni a Puskás Akadémiát, így 10 pont hátránya maradt az utolsó 3 mérkőzésre. Egy évvel később ismét egy Honvéd elleni bajnokin (és ismét a 30. fordulóban) jött össze a bajnoki cím ünneplése, hiszen hiába nyertek a fehérváriak a Debrecen ellen, Blazic és Skvarka góljaival a Fradi nyert a Kispest vendégeként.
2021-ben Rebrov harmadszor lett bajnok a Fradival zsinórban, ráadásul ezúttal is a 30. fordulóban sikerült lezárni a kérdéskört. Ami mégkedvesebbé tette a zöld-fehér szimpatizánsok számára a sikert, hogy egy Újpest elleni Derbin biztosították be a bajnoki címet. A Tokmac és Uzuni vezette Ferencváros 3-0-s győzelmével tett szert behozhatatlan előnyre a Puskás Akadémiával szemben.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Peter Stöger kinevezése, majd menesztése után Stanislav Cherchesovval ért fel kétszer a csúcsra a Ferencváros. Előbb a 29. fordulóban tette biztossá a bajnokság kimenetelét a Fradival, ismételten egy Újpest elleni Derbit követően, majd az előző idényben a 30. fordulóban lényegében már a pályára lépéskor biztos volt, hogy a zöld-fehéreké lesz a bajnoki cím. Ekkor a Kecskemét kikapott a Honvédtól május 5-én, így egy nappal később bajnokként lépett pályára a Ferencváros.
Dejan Stankovicnak a 29. fordulóban jöhet össze a bajnoki cím a Ferencvárossal, így ebben az összevetésben Rebrov mindhárom idényét felülmúlhatja, Cherchesov utolsó bajnoki címét szintén, míg az elsővel "meccselhet", ugyanakkor Thomas Doll rekordját biztosan nem tudja már megdönteni a szerb tréner.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés