Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

FC Barcelona - Manchester United az Európa-ligában - Élő eredménykövetés és statisztikák az eurosport.hu-n!

UEFA Európa-liga / Knockout Round Play-offs
Spotify Camp Nou / 16.02.2023
Élő
Élő frissítések
Nagy Bettina

Frissítve 15/02/2023 - 18:13 GMT+1


Live comment icon
Toronymagasan az FC Barcelona és a Manchester United párharca emelkedik ki a labdarúgó Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában. A nyolcaddöntőbe jutásért zajló összecsapás első felvonását csütörtökön rendezik.
A két európai sztárcsapatnak ez lesz a 14. találkozója az európai kupaporondon, az örökmérleg a katalánoknak kedvez, eddig ugyanis hatszor győztek, s csupán háromszor kaptak ki az MU-tól, mellyel négy döntetlent játszottak. Egyenes kieséses párharcot legutóbb a Bajnokok Ligája 2018/19-es idényének negyeddöntőjében vívtak egymással, a Barcelona akkor kettős győzelemmel lépett tovább.
Mindössze kétszer fordult elő, hogy nem a legrangosabb európai kupában csaptak össze a csapatok, a Kupagyőztesek Európai Kupájában mindkétszer az MU ünnepelhetett, az 1983/84-es idényben a negyeddöntőben, 1991-ben pedig a rotterdami fináléban voltak jobbak az angolok a korábbi Barca-csatár Mark Hughes duplájának köszönhetően. Az MU legutóbb 2008-ban tudta legyőzni katalán riválisát, a BL elődöntőben akkor Paul Scholes gólja döntött, azóta kétszer a legrangosabb európai kupa fináléjában is a katalánok nyertek.
(MTI)