Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ezzel a kerettel készül a Ferencváros az Európa-liga tavaszi folytatására

Tokics Tamás

Frissítve 03/02/2023 - 20:03 GMT+1

A Ferencváros csoportelsőként jutott tovább kvartettjéből ősszel, így rögtön a legjobb 16 közé kerültek a második számú európai kupában. Ugyan az ellenfél még nem ismert, a hazai mérkőzéseit a Puskás Arénában játszó zöld-fehérek Európa-liga-kerete hivatalossá vált - február 2-a éjfél volt a határidő.

Egy Újpest-drukker tuti nem örül annak, hogy az adójából jut BL-be a Fradi

A keret két listából, egy A-listából, illetve egy B-listából tevődik össze. A Fradi ősszel az A-listán 21 játékost nevezett - 25 a maximális -, melyen csak három helyen lehetett változtatni. A B-listára pedig fiatal játékosok kerülnek fel, ide korlátlanul lehet nevezni a futballistákat.
A téli átigazolási időszakban Union Berlinhez szerződő Aissa Laidouni helye üresedett meg egyedül az A-listán, mivel a másik - eddig - távozó Rasmus Thelander nem volt nevezve az Európa-liga csoportkörében. Laidouni mellett csak Franck Boli maradt ki, aki nagy valószínűséggel távozni fog a Ferencvárostól - Törökországban sem járt még le a téli átigazolási időszak.
A télen szerződtetett Myenty Abena, Nicolai Baden Frederiksen, illetve a Paks ellen góllal debütáló Owusu Kwabena viszont ott van a magyar bajnoki éllovas El-keretében. Némileg meglepő lehet Sigér Dávid kimaradása - főleg Laidouni távozása miatt -, de térdsérüléséből való visszatérése után Stanislav Cherchesov nem igazán számít rá.
A Ferencváros ellenfele majd a február 24-i sorsolás derül ki, a nyocaddöntős párharc első mérkőzését idegenben játsszák március 9-én, majd a visszavágót március 16-án a Puskás Arénában.

A Ferencváros frissített kerete:

  • Kapusok: Dibusz Dénes, Bogdán Ádám
  • Védők: Henry Wingo, Botka Endre, Samy Mmaee, Mats Knoester, Adnan Kovacevic, Pászka Lóránd, Eldar Civic, Myenty Abena
  • Középpályások: Muhamed Besic, Anderson Esiti, Kristoffer Zachariassen, Vécsei Bálint
  • Támadók: Tokmac Nguen, Adama Traoré, Amer Gojak, Owusu Kwabena, Nikolai Baden Frederiksen, Marquinhos, Ryan Mmaee
B-lista: Mergl Szabolcs, Őri Levente (kapusok), Juhász Botond, Manner Balázs, Kaján Norbert, Damir Redzic, Bagi Ádám Gyula, Varga Zétény István, Pintér Dániel, Lisztes Krisztián (mezőnyjátékosok)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés