Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fehérváron és a Groupamában is rangadót rendeznek a 31. fordulóban

Rizmayer Bence

Frissítve 03/05/2024 - 12:55 GMT+2

Labdarúgó NB I - Már csak 3 forduló van vissza az OTP Bank Liga 2023-24-es idényéből, s ugyan a bajnoki cím sorsa eldőlt, illetve tudjuk az egyik kiesőt, bőven számíthatunk még izgalmakra.

Fehérváron és a Groupamában is rangadót rendeznek a 31. fordulóban (Fotó: MTI)

Fotó: MTI

Péntek este Fehérvárra látogat az MTK. A fővárosiak reális eséllyel pályáznak a 4. helyre, amely nagy valószínűség szerint európai kupaszereplést érhet - matematikailag még kicsúszhat az első 4-ből a Paks. Újoncként ez megsüvegelendő teljesítmény, ugyanakkor az ezüstért hajtó Vidi otthonában nem számíthatnak könnyű összecsapásra. A fehérváriak múlt héten kikaptak Kisvárdán, míg a héten megsérült Fiola Attila, akit műteni kell és elképzelhető, hogy ki kell hagynia az Eb-t.
A szombati napot a Zalaegerszeg mezőkövesdi vendégjátéka nyitja. A már biztos kieső hazaiak számára egyedül a tisztes befejezés lehet cél a bajnokság hátralévő részében. Ami a Zetét illeti, múlt héten kiharcolták a bennmaradást, ami a téli pihenő során még elég távolinak tűnt. A remek tavaszi idénynek köszönhetően még matematikailag a 4. hely is elérhető lenne, de erre vajmi kevés esélye van Márton Gábor csapatának - igaz Kövesden biztos 3 pontban bíznak a szurkolók.
A folytatásban az egyik kiesés elleni harcban érdekelt csapat lép pályára. Kisvárdán még bíznak a csodában, hiszen a 14 pontos hátrányból már csak 6 van az Újpesthez képest. A remény fenntartása érdekében viszont biztosan nyerni kell a Puskás Akadémia otthonában, mely az előző körben Zalaegerszegen betlizett. A Várda számára nem jó ómen, hogy ebben az idényben még csak gólt sem szereztek a felcsútiak ellen. A párharc ebben a leosztásban nem hozott gólzáporos meccseket, a legutóbbi 4 Puskás-Kisvárda összecsapáson mindössze 3 gól született.
Az esti órákban az Újpest azzal a tudattal fogadja a DVTK-t, hogy már tisztában vannak a Kisvárda eredményével. Ha a Várda kikap, elég pontot szerezni a bennmaradáshoz, ugyanakkor egy várdai siker után könnyen plusz teherrel léphetnek pályára az újpesti labdarúgók, hiszen győzelmi kényszerben lesznek. Annyi szerencséje van a liláknak, hogy a Diósgyőrt ebben a szezonban oda-vissza legyőzték - Miskolcon Mészöly Géza visszatérő meccsén 2-1-re nyertek. A DVTK-t az motiválhatja, hogy ők legyenek az erősebbik újonc az idény végén, ehhez meg kéne verni az Újpestet.
Vasárnap 2 mérkőzést rendeznek az NB I-ben. Először a Paks utazik Kecskemétre, amely egyáltalán nem lesz egyszerű túra. A Paks jelenleg 3 pontos fórral rendelkezik a Vidi előtt, így helyzeti előnyben vannak. A Kecskemét már biztosan a következő idényben is NB I-es lesz, így Szabó István legénysége teljes megnyugvással várhatja az összecsapást. A KTE a 2022-es felkerülése óta csak egyszer verte meg bajnokin a Paksot, ám ebben a szezonban csak 1 pontra futotta Bognár Györgyék ellen.
A forduló zárásaként, stílusosan egy rangadót játszanak az OTP Bank Ligában. A bajnok Ferencvároshoz látogat a Debrecen, amely ebben az idényben eredményesség szintjén némiképp visszaesett, de a Fradi ellen rendre remekül futballozik. A két csapatnak erős közelmúltja van, hiszen a Magyar Kupában csak tizenegyesekkel ment tovább az FTC egy igencsak felpaprikázott mérkőzésen, míg ebből az idényből már van egy 2-2-es döntetlen, illetve egy 2-1-es ferencvárosi siker bajnokin. A Loki biztosan szeretne az első csapat lenni 2024-ben, amely NB I-es mérkőzésen legyőzi a Ferencvárost, erre az eszköztára megvan Blagojevic csapatának.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés