Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tragédia és sokk Brüsszelben: lelőttek két szurkolót a belga-svéd előtt

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/10/2023 - 00:31 GMT+2

A két svéd állampolgár azonnal elhunyt, az Európa-bajnoki-selejtezőt a félidőben félbeszakították, a stadionban óriási volt a pánik.

Belgium-Svédország

Fotó: AFP

A félidőben, 1-1-es állásnál félbeszakadt a Belgium-Svédország mérkőzés Brüsszelben, az Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjában hétfő este, miután a kezdés előtt nem sokkal egy kismotoron utazó elkövető gépkarabéllyal lelőtt két svéd szurkolót.
A gyilkosság a meccsnek helyet adó Baudouin stadiontól északra, mintegy hat és fél kilométerre, a Boulevard d'Ypres környékén történt.
A meccs a történtek ellenére, gyászszünet után elkezdődött, ám az első félidő után a svéd válogatott kérésére, az érkező hírek hatására félbeszakadt - a belgák természetesen azonnal elfogadták a döntést.
Cikkünk megírásának pillanatáig ugyanis az elkövető még mindig szökésben van, egyes sajtóinformációk pedig arról szóltak, hogy a stadion felé tart.
A belga szövetség a helyi hatóságokkal, a svéd szövetséggel és az UEFA-val együttműködve órákig nem engedte, hogy a szurkolók elhagyják a lelátókat, a svédek közül többeket a stadion belső tereibe, így például a sajtóközpontba tereltek.
picture

Rendőri készültség a Baudouin stadionnál

Fotó: Eurosport

Brüsszel a legmagasabb szintre emelte a terrorfenyegetettséget, a lövöldözést terrorizmusnak tekintik, miközben Alexander De Croo miniszterelnök és a belga szövetségi ügyészség szóvivője, Eric van Duyse megerősítette: a támadásban egy harmadik személy is megsebesült, az elkövető pedig az Iszlám Állam embereként állította be magát a lövések előtt.
Arról, hogy a válogatottak játékosai és stábtagjai hogyan hagyták el a stadiont és a környéket, egyelőre nem érkezett információ.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés