Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Döntött az UEFA a terrortámadás miatt félbeszakadt belga-svéd Eb-selejtezőról

Eurosport Magyarország

Publikálva 19/10/2023 - 19:09 GMT+2

Eb-selejtezők - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki döntése értelmében a szünetben, 1-1-es állásnál félbeszakadt belga-svéd Európa-bajnoki selejtezőt nem folytatják, hanem ez lesz a találkozó végeredménye.

A két csapat a belga-svéd mérkőzés kezdete előtt

Fotó: AFP

A félidei 1-1 marad a félbeszakadt belga-svéd találkozó végeredménye

Az UEFA közölte, a kontinenstornára már kijutott belga, valamint az egyenes ági kijutásról biztosan lemaradt svéd csapat is egy-egy pontot kap így.
A brüsszeli találkozó előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak.
Az UEFA végrehajtó bizottsága arról is határozott, hogy az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt visszavonásig nem rendeznek nemzetközi találkozókat Izraelben. Az érintett klubcsapatok - a Maccabi Haifa és a Maccabi Tel-Aviv - semleges helyszínen fogadják majd ellenfeleiket az Európa-ligában, illetve a Konferencia-ligában.
Arról is döntés született, hogy jövő csütörtökről a Villarreal-Maccabi Haifa mérkőzést december 6-ra, míg a Maccabi Tel-Aviv - Zorya Luhansk összecsapást november 25-re halasztják.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés