Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Xavi szerint elfogadhatatlan a Barcelona teljesítménye

Minich Réka

Frissítve 08/11/2023 - 14:00 GMT+1

Meglepő vereséget szenvedett a Barcelona kedden a Bajnokok Ligájában. A Shakhtar Donetsk az ukrán háborús helyzet miatt Hamburgba kényszerült berendezkedni, ráadásul legjobb játékosait is elvesztette a bizonytalanságok miatt, de ennek ellenére sikerült 1-0-ra nyernie a katalánok ellen.

Xavi szerint megérdemelten kaptak ki a Shakhtar Donetsktől, ilyen gyenge teljesítményt pedig még 2 év alatt nem látott a csapatától.

Fotó: Getty Images

Xavi szerint ez volt az egyik legrosszabb teljesítményük, mióta ő a Barca edzője.

A spanyol bajnokként induló Barcelona óriási meglepetésre vereséget szenvedett Hamburgban, a Shakhtar Donetsk ideiglenes otthonában. A Barca ugyan fölényben kezdte a meccset, de a labdabirtoklással gyakorlatilag semmire sem jutott. A 40. percben Danylo Sikan góljával szerezte meg a vezetést a hazai csapat. A második félidőre pályára került Pedri, Lamine Yamal és Joao Felix is, de ennek ellenére a katalánok mindössze egy kapura lövést tudtak összehozni.
A vereség ellenére a Barcelona továbbra is vezeti a csoportját, így nagy gondba nem került, de Xavi mégis komoly kritikával illette a csapatát, ráadásul nem csak a keddi, hanem a hétvégi teljesítménye miatt is.
„Megérdemeltük a vereséget, őszintének kell lennünk magunkkal szemben. Rosszul játszottunk, semmit nem tudtunk abból megvalósítani, amit elterveztünk. Mostanában nagyon alacsony színvonalon játszunk, ez a meccs az egyik legrosszabb volt, amit a két év alatt játszottunk, mióta itt vagyok.
Önkritikusnak kell lennünk.
A második félidőben ugyan kicsit feljavultunk, de ez semmire sem volt elég. A Bajnokok Ligája a legjobbadat kívánja, amitől ma nagyon messze voltunk, egyértelműen visszaléptünk. Dühösek vagyunk, az önbizalmunk is visszaesett, muszáj elölről kezdeni a munkát.”
A hétvégén ugyan sikerült nyerni a Real Sociedad ellen, de azután a meccs után is hevesen kritizálta játékosait Xavi. Akkor az intenzitással nem volt elégedett, most viszont abban nem látott problémát.
„Nem mondanám, hogy most ez volt a gond, inkább az, hogy nem igazán érettük meg, hogy nyerhetnénk. Sokat volt nálunk a labda, de nem támadtunk jól. Hátul pedig komolyan szenvedtünk a beadásaik ellen, ebből kaptuk a gólt is.”
Jelenleg a Barcelona és a Porto 9-9 ponttal áll a G csoport élén, de mögöttük a Shakhtar 6 ponttal még mindig esélyes a továbbjutásra.
„Sajnálom, hogy így alakult, hiszen bebiztosíthattuk volna a továbbjutásunkat. Szerencsére továbbra is csak rajtunk múlik a 16-ba jutás, ez legalább egy komoly pozitívum.
A következő meccsen, a Porto ellen otthon megcsinálhatjuk, de közben a legfontosabb, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat, mert most kisebb gödörbe kerültünk. Nemrég még remekül játszottunk, egyértelmű, hogy mentális gondjaink vannak.”
A csapat portugál védője, Joao Cancelo is csalódottan nyilatkozott.
„Az elmúlt két meccsen borzalmasan játszottunk. A Real Sociedad ellen nem érdemeltünk győzelmet, ma pedig már ki is kaptunk. A válogatott szünet előtt még van lehetőségünk, hogy javuljunk, ezt kell tennünk a hétvégén.”
A Barcelona a bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll, két ponttal a Real Madrid és három ponttal a Girona mögött.
Forrás: ESPN

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés