Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Fradi és a Debrecen nyomában a Manchester United, újabb kapushibákkal került messze a továbbjutás

Szabó Bence

Frissítve 30/11/2023 - 15:39 GMT+1

A Manchester United a Bajnokok Ligája csoportkörében 3-3-s döntetlent játszott a Galatasaray otthonában, amivel még távolabb került a továbbjutástól. Bár az angolok két góllal is vezettek, Andre Onana kapushibái és a fegyelmezetlen védelem megint három gólhoz vezettek, ezzel pedig a manchesteriek már az évezred magyar BL-csapatainak mutatóit közelíti.

Andre Onana, a Manchester United kapujában sorra szállítja a nagyobb hibákat.

Fotó: Getty Images

15 gól. Ennyit kapott öt meccs alatt a Debrecen csapata, amikor 2009 őszén a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt. Bő tíz évvel később a Ferencváros ugyanennyi lejátszott mérkőzés után 16 kapott góllal állt.
Bár a csoportellenfelek minősége és a mutatott játék alapján egyik magyar csapat teljesítményét sem ítélték meg annak idején tragikusként, a BL főtábláján mindkét mutató kiemelkedő. Ami pedig a sorozatban tízévente szereplő kis ország aktuális bajnokától még elmegy, azt pláne nem teszi ki az ablakba egy olyan sztárklub, mint a Manchester United.
Erik ten Hag csapata tegnap a csoportkör ötödik meccsén 3-3-s döntetlent játszott a Galatasaray otthonában, így a United jelenleg 14 kapott góllal áll a sorozatban, nem mellesleg a saját csoportjának utolsó helyén. Bár a továbbjutás még mindig nem tűnik elérhetetlennek, ez a két dolog érthető módon sokakat felzaklatott.
A rengeteg kapott gól egyik felelőse a közvélemény szerint a nyáron igazolt kapus, Andre Onana. A kameruni játékos már korábban is hibázott hajmeresztőt a csoportkörben, a Galata elleni meccsen pedig két gólban is látványosan benne volt.
Bár a manchesteriek nyáron nem elsősorban a védési hatékonysága, hanem a lábbal való kiemelkedő játéka miatt fizettek érte nagyjából 50 millió fontot az Internek, ez egyelőre messze nem tűnik jó befektetésnek. James Horncastle, a TNT Sports szakértője szerint senki nem várt ennyit hibát, Onana teljesítménye pedig fejvakarásra adhat okot a klubnál.
„Tavaly remek szezonja volt, és nem csak lábbal, kvázi irányító kapusként, ahogy ezt sokan gondolják, hanem a védései is megvoltak. Emlékszem, amikor az Inter a Porto ellen játszott a nyolcaddöntőben, ő tartotta meccsben a csapatot a védéseivel.”
picture

Harry Maguire - Manchester United

Fotó: Getty Images

Most viszont a Unitednél három hónap alatt többet hibázott, mint tavaly az egész szezonban.
Horncastle szerint Onana gyenge produkciója nem varrható teljesen a kapus nyakába, ebben szerepe van az előtt gyakran széteső védelemnek is. A csatorna másik szakértője, a korábbi United-legenda Paul Scholes is erről, illetve a vezérek hiányáról beszélt.
„Az egész a meccsek menedzseléséről szól. Unalmas már, tudom, de évek óta mondom ezt: a csapatból hiányzik egy vezér. A tapasztalat megvan, Lindelof a svéd, Maguire az angol válogatottban játszik évek óta. A pálya közepe mégis teljesen nyitott volt, az ellenfél simán keresztülszaladt ott.”
Scholes szerint a kontraszt, hogy a manchesteriek a bajnokságban egyáltalán nem kaptak kiemelkedő mennyiségű találatot, annak köszönhető, hogy Európában más, oda nem illő stílussal állnak neki a meccseknek.
„Azzal a sebességgel, ami megvan a keretben elöl, mindig lenne helyzetük kontrákból. Hátul viszont stabilnak kell lenni. Ez őrület volt az elejétől a végéig. Remekül kezdtek, 2-0 volt, de hiányzott a fegyelem. Így nehéz nemzetközi meccseket nyerni idegenben.”
A kellemetlen ebben a helyzetben, hogy a döntetlennel a United most viszont már tényleg olyan kényszerbe került, hogy az utolsó csoportmeccsén a győzelemre kell játszania. Mindezt ráadásul a Bayern München ellen kéne véghez vinni, igaz, a németeknek ez a találkozó már teljesen tét nélküli lesz. A látványos hibák és a fegyelmezetlen játék viszont így sem férnek majd bele.
Forrás: TNT Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés