Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dortmundi örömünnep a pazar teljesítmény után, amelyhez Simeone is csak gratulálni tudott

Eurosport Magyarország

Publikálva 17/04/2024 - 09:48 GMT+2

Diego Simeone, a vendég Atlético Madrid vezetőedzője gratulált a "szuper teljesítményt nyújtó" Borussia Dortmundnak, amely kedden este 4-2-re legyőzte a csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, s ezzel a párharcot megfordítva bejutott a legjobb négy közé.

Borussia Dortmund

Fotó: Getty Images

A múlt heti első meccset 2-1-re nyerték a spanyolok, s az argentin mester már akkor megjósolta, hogy szenvedni fognak Németországban, ami be is jött. A BVB a 39. percben 2-0-ra vezetett, s bár az Atleti a második félidőben egyenlített, a mérkőzést végül 4-2-re a hazaiak nyerték, így 5-4-es összesítéssel ők jutottak tovább.
"Hihetetlenül jó első félidőt játszottunk" - lelkendezett Edin Terzic, a német gárda vezetőedzője. "Aztán bekaptunk egy szerencsétlen gólt, de ahogy utána visszajöttünk... hűha!"
"Nagyszerű mérkőzés volt" - vélekedett az első dortmundi gólt szerző Julian Brandt. "Remek első félidőt játszottunk, aztán a másodikban öt vagy tíz percre szükségünk volt, hogy felpörögjünk, de az Atlético góljaira adott válaszunk szenzációs volt."
Diego Simeone elismerte, hogy a BVB kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
"Közel voltunk ahhoz, hogy kiegyenlítettebbé váljon a küzdelem, de ők szuper teljesítményt nyújtottak. Ha pedig egy csapat szuper, akkor gratulációt érdemel" - mondta a szakember, aki szerint az első összecsapáson kihagyott helyzeteik megbosszulták magukat.
A Borussia Dortmund, amely 2013 után szerepelhet ismét BL-elődöntőben, a Paris Saint-Germainnel játszik majd a négy között. A döntőt június 1-jén rendezik a londoni Wembley Stadionban.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés