Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bernardo Silva nem sokat aludt a BL-ben kihagyott büntetője után, majd FA-kupa-döntőbe lőtte a Cityt

Takács Márton

Frissítve 22/04/2024 - 18:53 GMT+2

A Manchester City középpályása, Bernardo Silva elismerte, hogy álmatlan éjszakái voltak, miután kihagyta a büntetőjét a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján a szétlövésben. A portugál klasszis a csalódásból felocsúdva viszont győztes gólt szerzett a szombati, Chelsea elleni FA-kupa-elődöntőben a Wembley-ben, de azt mondja, a BL-ből való kiesés így is eléggé megviselte.

Bernardo Silva (középen) három nap alatt mélyről jutott magasra

Fotó: AFP

Bernardo Silva kisebb negatív hősből pozitív főszeplővé vált három nap alatt a Manchester Cityben.
Bernardo Silva a saját elmondása szerint napokig nehezen aludt, miután kihagyott egy büntetőt a Manchester City-Real Madrid Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.
A portugál középpályást kritika érte a próbálkozásáért, amelyben középre rúgta a labdát, gyakorlatilag a pozícióját el nem hagyó Andriy Lunin kapus kezébe. De Silva talpra állt, és ő szerezte a győztes gólt a szombati, Chelsea elleni 1-0-s FA-kupa-elődöntőn a Wembley-ben.
Ezt a mérkőzést mindössze három nappal azután játszották, hogy a City kiesett a BL-ből. A 29 éves támadó középpályás utólag elismerte, hogy egy kimerítő hét áll a címvédő játékosai mögött.
"Az a szerdai egy frusztráló este volt számomra" – nyilatkozta Bernardo Silva.
"Frusztráló hét személyesen nekem, az egész csapatnak, mert egy újabb történelmi szezont szerettünk volna produkálni, így nagy csalódás volt, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából.
Az első éjszaka nem sokat aludtam, a második éjszaka egy kicsit jobban aludtam, a harmadik éjszaka pedig majdnem egész éjjel sikerült aludnom.
A csapat olyan, mint egy család, mint a testvérek, ahogy támogatjuk egymást, amikor valaki hibázik. A srácok hihetetlenül velem voltak a múlt héten. Összetartunk, és mindent megteszünk. Most már csak az FA-kupa és a Premier League áll előttünk, mindent megteszünk, hogy megnyerjük ezeket a címeket."
Mint ismeretes, Pep Guardiola csapata tavaly triplázott, a PL és az FA-kupa mellett begyűjtötte a klub történetének első BL-trófeáját is. Ismétlésre az első két sorozatban van még módja Rodriéknak.
Abban az előző évi menetelésben kulcsszerepet játszott Silva, aki végigrobotolja a meccseket a jobb szélen, előkészítésben és gólszerzésben is jeleskedett, ha kellett, balhátvédet is játszott.
Végtelenül szimpatikus az a kép, amit róla kapunk a Netflix Együtt: a Manchester City triplája című dokumentumfilmjéből, amelyről a Duplacsavar podcastban a Cityről remek könyvet író Vályi Bencével beszélgetett Szabó Bence.
Silva azt is tisztázta, miért rúgta egyenesen Lunin felé a labdát, mondván, hogy két lehetősége volt, de látta, hogy az ukrán korán elterül a korábbi próbálkozásoknál.
"Ezért gondoltam, hogy a középre rúgás jó megoldás, mert a lövés pillanatában a kapusok az esetek 99%-ában elmozdulnak, de ő úgy döntött, hogy nem mozog, és el kell ismerni, jól csinálta. Ez van."
picture

Nem ment be Silva tizenegyese a Real ellen

Fotó: AFP

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés