Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A videóbíró igazságtalan, és sok kárt okoz a labdarúgásnak

Eurosport Magyarország

Frissítve 27/10/2022 - 09:51 GMT+2

A szerdai Bajnokok Ligája fordulón történtek után Antonio Conte, a Tottenham vezetőedzője akadt ki a videóbíróra; az olasz mester ugyanis úgy érzi, túl sok az igazságtalan helyzet a VAR-al kapcsolatban, és a rendszer szerinte többet árt, mint használ a labdarúgásnak. A Tottenham-Sporting mérkőzés utolsó utáni pillanatában egy továbbjutásról döntő helyzetben volt szükség a technikára.

Conte szerint a VAR sokszor igazságtalan és káros.

Fotó: AFP

A Tottenham Hotspur vezetőedzője, Antonio Conte kijelentette: a VAR nagyon sok kárt okoz a labdarúgásnak.
Az olasz tréner azután fogalmazta meg véleményét, hogy hosszas elemzést követően nem adták meg Harry Kane utolsó pillanatokban esett gólját a szerda esti, Sporting Lisboa elleni Bajnokok Ligája-találkozón, ezzel 1-1 lett a végeredmény.
Kane közelről talált a kapuba a 95. percben, miután Emerson Royal a jobb oldalról középre fejelte a labdát.
A 2-1-es győzelem a Spurs továbbjutását jelentette volna. A videobírós elemzés percekig tartott, majd a holland játékvezető, Danny Makkelie les miatt érvénytelenítette a találatot, a tiltakozó Contét pedig piros lappal büntette.
A gól előtti jelenetről készült fotók szerint - amelyeken látszanak a VAR által berajzolt vonalak is - Kane a térdével milliméterekkel lesen lehetett Emerson fejesének pillanatában, bár a labda végül ellenféltől került hozzá, mert megpattant egy Sporting-védőn, ráadásul a csatár a labda mögött állt, amikor a fejelés történt.
"Úgy gondolom, hogy a labda Kane előtt volt, és ami gól, az gól. Igen. Nem értem azt a vonalat, amelyet behúztak. Nagyon nehéz véleményezni ezt a döntést" - nyilatkozott Conte a BT Sportnak.
"A VAR nagyon sok kárt okoz. Szeretném látni, hogy egy nagy csapat stadionjában is elvesznek-e egy ilyen gólt. Szeretném tudni. Sok az igazságtalanság. Nem szeretem az ilyen helyzeteket" - tette hozzá az olasz tréner.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés