Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ancelotti még kilencven perc küzdést kér, Spalletti inkább nem beszélne a játékvezetőről

Szabó Bence

Frissítve 13/04/2023 - 09:26 GMT+2

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első meccse után a hazai pályán nyerő Real Madrid és AC Milan is előnyből várhatja a visszavágót, de sem a madridiak, sem az olaszok edzője nem érzi úgy, hogy lefutott lenne a párharc. A vereséget szenvedő Chelsea edzője, Frank Lampard méltatta a tíz emberrel küzdő csapatát, míg a Napolit irányító Luciano Spalletti egy jó hírrel is szolgált a visszavágó előtt.

Carlo Ancelotti

Fotó: Getty Images

Abban minden résztvevő egyetért, hogy ez a két párharc még nem lefutott.

Két meccs, két hazai győzelem a szerdai Bajnokok Ligája-párharcok mérlege. A Real Madrid magabiztosan, 2-0-ra győzte le a Chelsea csapatát, míg a Milan egy ellentmondásos bírói ítéletektől sem mentes meccsen 1-0-ra győzött a Napoli ellen. A váratlanabb egyértelműen az utóbbi eredmény volt, ez pedig a mérkőzések után nyilatkozatokon is meglátszott.

Frank Lampard, aki a már a londoniak harmadik kinevezett edzője ebben az idényben, alapvetően elégedett volt a csapatával, amely sem gólhátrányban, sem Ben Chilwell kiállítása után 10 emberrel nem adta fel a küzdelmet. emberhátrányban csúnyán beleszaladhattak volna a késbe.
"Büszke vagyok a 10 játékosra. Nem daráltak be minket emberhátrányban sem, ez a küzdőszellemnek köszönhető. Megvoltak a lehetőségeink is: Joao Felix, Raheem Sterling és Mason Mount helyzete. Voltak bíztató jelek, de ez a realitás.”
Lampard szerint viszont a kétgólos hátrány azt jelenti, hogy helyzetük még nem reménytelen a jövő keddi visszavágó előtt.
„A Stamford Bridge-en különleges dolgok történhetnek, hinnünk kell ebben. Bármilyen jó is az ellenfél, lehet esélyünk. Van egy kis hitetlenség a csapatban. A játékosok nem érzik, milyen jók valójában. Jövő héten nagyot küzdünk majd.”
Érdekes, hogy a Real Madrid-játékosok körében is visszatérő gondolat volt a párharc lezáratlansága. A mérkőzés legjobbjának választott Vinicius Junior szerint bár a szezon egyik legjobb meccsét játszották, több gólt szerettek volna lőni, míg a korábban a Chelsea-nél is védő Thibaut Courtois reméli, a visszavágón nem fizetnek rá a most kihagyott helyzetekre.
Ott van bennünk a tüske, hogy nem szereztünk még egyet, remélem ezt nem bánjuk meg.
Carlo Ancelotti, a madridiak edzője szerint sem szabad még elkönyvelni a továbbjutást. az általa korábban irányított londoniakat és az alatta még játékosként szereplő Lampardot, és arra kérte a csapatát, hozzanak ugyanilyen teljesítményt a jövő héten is.
„Ahhoz, hogy bejussunk az elődöntőbe, meg kell ismételnünk ezt a teljesítményt. Az elején kicsit szenvedtünk, utána annyi volt a cél, hogy kerüljünk előnybe. Ez sikerült, de biztosak vagyunk benne, hogy a Stamford Bridge-en szenvedős meccs lesz. A Chelsea egy jó csapat, jó játékosokkal, akik ellen még 90 percet kell küzdenünk. Nincs még vége.”
Hasonlóan nyílt még a párharc a Milan-Napoli párosításban, ahol az első meccsen a hazai piros-feketék győztek 1-0-ra Ismael Bennacer találatával. Az egygólos előnynél viszont jóval meghatározóbb lehet, hogy a visszavágón sem a kiállított Zambo Anguissa, sem a reklamálás miatt sárgát begyűjtő Kim Min-Jae nem lehet ott a Napoliban. A vendégek edzője, Luciano Spalletti nem is nagyon akarta értékelni a mérkőzés játékvezetőjét, Kovács Istvánt.
Nem szeretnék a játékvezetőről beszélni… a döntései tisztán látszottak.
mert korábban tervezte már lehozni a sárgalapos Anguissát, de halogatta a cserét. Így viszont két embert is nélkülözni kell majd a visszavágón.
„Nem érint könnyen a hiányuk, de valahogy megbirkózunk majd vele. Így volt ez egész szezonban, e nélkül nem értünk volna el ilyen eredményeket.”
Jó hír viszont a nápolyiak számára, hogy az olasz edző szerint idei talán legjobb játékosuk, Victor Osimhen már bevethető lesz a visszavágón. A válogatott szünetben megsérülő nigériai támadó több mérkőzést kihagyott, a csapatorvosok azonban biztosították az edzőt, hogy jövő héten már visszatérhet.
A Milan edzője, Stefano Pioli elégedetten értékelt a meccs után, amin előzetesen azért a Napoli mögött a bajnokságban több mint 20 pontos lemaradásban lévő csapata számított esélytelenebbnek. A hazaiak edzője viszont tudja, hogy a párharc még messze nem lefutott ezzel a győzelemmel.
„Jobban kezdtek nálunk, rosszul indítottunk, ők pedig agresszívak voltak. Utána viszont jó meccsünk volt, kár, hogy a számbeli fölényt a végén nem használtuk ki jobban. Ez az eredmény esélyt ad nekünk a visszavágóra. Nem születhetett volna olyan eredmény, ami lezárja a párharcot. Nápolyban magabiztosan és koncentráltan kell majd játszanunk, mert tudjuk, hogy milyen nehézségek várnak ránk.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés