Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, Real Madrid-Liverpool élőben: 5-2-es vezetésről várja a visszavágót a címvédő

UEFA Bajnokok Ligája / Nyolcaddönto
Bernabéu / 15.03.2023
Befejezett
1
0
Összesített pontszám 6-2
Élő
Élő frissítések
Eurosport Magyarország

Frissítve 14/03/2023 - 18:06 GMT+1


Főcím

  • -A címvédő Real Madrid saját közönsége előtt 5-2-es vezetésről folytatja a párharcot a Liverpoollal szemben, és kicsi a valószínűsége annak, hogy a hullámzó teljesítményt nyújtó, évek óta az egyik legsikertelenebb idényét futó angol együttes kiharcolja a továbbjutást. A hosszabbításhoz 90 perc alatt háromgólos különbségű Pool-sikernek kellene születnie, erre viszont a két csapat közös története során még nem volt példa, legalábbis a Santiago Bernabéu Stadionban. Jürgen Klopp vezetőedző liverpooli tanítványai a Realtól elszenvedett vereség után a Premier League-ben egymás utáni három meccsen maradtak veretlenek, sőt, a harmadikon 7-0-ra verték a Manchester Unitedet. A szerdai meccsre viszont nem sikerült jól a felkészülés, szombaton ugyanis 1-0-ra kikaptak a kiesés elkerüléséért küzdő Bournemouth vendégeként. A Madrid ezzel szemben otthon 3-1-re legyőzte az Espanyolt, s változatlanul kilencpontos a lemaradása a La Liga tabelláján az éllovas és ősi rivális Barcelona mögött. Carlo
Live comment icon
A címvédő Real Madrid saját közönsége előtt 5-2-es vezetésről folytatja a párharcot a Liverpoollal szemben, és kicsi a valószínűsége annak, hogy a hullámzó teljesítményt nyújtó, évek óta az egyik legsikertelenebb idényét futó angol együttes kiharcolja a továbbjutást. A hosszabbításhoz 90 perc alatt háromgólos különbségű Pool-sikernek kellene születnie, erre viszont a két csapat közös története során még nem volt példa, legalábbis a Santiago Bernabéu Stadionban.
Jürgen Klopp vezetőedző liverpooli tanítványai a Realtól elszenvedett vereség után a Premier League-ben egymás utáni három meccsen maradtak veretlenek, sőt, a harmadikon 7-0-ra verték a Manchester Unitedet. A szerdai meccsre viszont nem sikerült jól a felkészülés, szombaton ugyanis 1-0-ra kikaptak a kiesés elkerüléséért küzdő Bournemouth vendégeként. A Madrid ezzel szemben otthon 3-1-re legyőzte az Espanyolt, s változatlanul kilencpontos a lemaradása a La Liga tabelláján az éllovas és ősi rivális Barcelona mögött.
Carlo Ancelotti, a Real trénere csak David Alabára nem számíthat a visszavágón, Kloppnak pedig javarészt azokat kell nélkülöznie, akik már régóta sérültek, új hiányzó a belső védő Joe Gomez lesz.
Érdekesség, hogy a fogadóirodák oddsai alapján kiegyenlített meccsre van kilátás: a bukmékerek nem tartják egyértelmű favoritnak a madridi királyi gárdát, de a hazai siker valamivel több mint dupla, a vendéggyőzelem viszont már majdnem háromszoros megtérüléssel kecsegtet. A döntetlen, amely madridi szempontból bőven elegendő lenne a továbbjutás szempontjából, átlagban négyszeres oddson fogadható.
A BL utolsó két nyolcaddöntős visszavágója szerda este 21 órakor kezdődik.