Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szerdán este az utóbbi két kiírás győztese, a címvédő Real Madrid és a Chelsea találkozik egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

UEFA Bajnokok Ligája / Negyeddönto
Bernabéu / 12.04.2023
Élő
Élő frissítések
Detti Horvath

Frissítve 11/04/2023 - 21:33 GMT+2


A párharc egyértelmű favoritja a madridi gárda, amely a bajnokságban ugyan botladozik, de a Barcelona tetemes előnye miatt láthatóan a La Ligát már "elengedte", a hazai kupában és a BL-ben azonban lehengerlő teljesítményt nyújt.
Carlo Ancelotti együttese az előző BL-körben a Liverpoolt "intézte el" könnyedén, míg a Király Kupában az ősi rivális katalánok otthonában nyert 4-0-ra, hasonlóra 1963 óta nem volt képes.
Ezzel szemben a Chelsea komoly hullámvölgyben van, április 2-án menesztették posztjáról a Brightontól igazolt vezetőedzőt, Graham Pottert, akinek mindössze 31 mérkőzés jutott a kispadon.
A helyére visszatért Frank Lampard, akinek azonban nem sikerült a bemutatkozása, a gárda ugyanis 1-0-ra kikapott a Wolverhampton Wandererstől és csak 11. a Premier League-ben.
A két csapat tavaly a BL ugyanezen szakaszában találkozott egymással és emlékezetes párharcot vívott.
A Stamford Bridge-en a mesterhármast szerző Karim Benzema vezetésével 3-1-re nyert a spanyol gárda, majd a visszavágón már 3-0-ra vezetett a londoni együttes, de Rodrygo a 80. percben kiharcolta hosszabbítást, amelynek első félidejében ismét Benzema villant, eldöntve ezzel a továbbjutást.