Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, Napoli-Eintracht Frankfurt élőben: bombaformában a Napoli, a szép búcsúban bízhat a Frankfurt

UEFA Bajnokok Ligája / Nyolcaddönto
Stadio Diego Armando Maradona / 15.03.2023
Befejezett
3
0
Összesített pontszám 5-0
    Élő
    Élő frissítések
    Eurosport Magyarország

    Frissítve 14/03/2023 - 18:31 GMT+1


    Főcím

    • -Az olasz bajnokságban toronymagasan éllovas Napoli az odavágón úgy aratott 2-0-s győzelmet az Eintracht Frankfurt vendégeként, hogy ellenfelének alig engedélyezett kapura lövést, és mezőnyben is egyértelműen fölényben volt. A dél-olasz együttes teljesítményéből az sem von le semmit, hogy a német csapat az 58. perctől emberhátrányban futballozott. Luciano Spalletti tanítványai ugyanis már az első félidőben jóval gyorsabbak és hatékonyabbak voltak a riválisnál, s már a szünetben egygólos előnyben voltak, amelyet aztán a kiállítást követően megdupláztak. A Serie A-ban kiváló hazai mérleggel (11 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség) rendelkező Napoli akár többgólos győzelmet is arathat az idegenben hat tétmeccs óta nyeretlen Frankfurt felett, de az olaszoknak a döntetlen, vagy egy szűk, egygólos vereség is belefér a továbbjutáshoz. Kicsi a valószínűsége ugyanakkor annak, hogy a nagyszerű idényt futó nápolyiak lassítanának, a csoportkörben ugyanis mindhárom hazai mérkőzésüket megnyerték, 11
    Live comment icon
    Az olasz bajnokságban toronymagasan éllovas Napoli az odavágón úgy aratott 2-0-s győzelmet az Eintracht Frankfurt vendégeként, hogy ellenfelének alig engedélyezett kapura lövést, és mezőnyben is egyértelműen fölényben volt. A dél-olasz együttes teljesítményéből az sem von le semmit, hogy a német csapat az 58. perctől emberhátrányban futballozott. Luciano Spalletti tanítványai ugyanis már az első félidőben jóval gyorsabbak és hatékonyabbak voltak a riválisnál, s már a szünetben egygólos előnyben voltak, amelyet aztán a kiállítást követően megdupláztak.
    A Serie A-ban kiváló hazai mérleggel (11 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség) rendelkező Napoli akár többgólos győzelmet is arathat az idegenben hat tétmeccs óta nyeretlen Frankfurt felett, de az olaszoknak a döntetlen, vagy egy szűk, egygólos vereség is belefér a továbbjutáshoz.
    Kicsi a valószínűsége ugyanakkor annak, hogy a nagyszerű idényt futó nápolyiak lassítanának, a csoportkörben ugyanis mindhárom hazai mérkőzésüket megnyerték, 11 gólt szereztek és csak hármat kaptak. Spallettiék szombaton a vendég Atalanta 2-0-s legyőzésével készültek fel a szerdai BL-visszavágóra, míg a Frankfurt otthon 1-1-es döntetlent játszott a Stuttgarttal a Bundesligában.
    Ami a hiányzókat illeti, Spallettinek nincs oka aggodalomra, gyakorlatilag a legerősebb kezdő tizenegyet küldheti pályára, benne Európa egyik legjobb formában lévő támadójával, a nigériai Victor Oshimennel, valamint a georgiaiak újdonsült sztárjával, Hvicsa Kvaracheliával. Frankfurti oldalon érzékeny veszteség lesz az első meccsen kiállított francia válogatott Randal Kolo Muani hiánya, Oliver Glasner vezetőedző ugyanis így épp a csapat legeredményesebb játékosát lesz kénytelen nélkülözni. Rajta kívül további három hiányzója van az Eintrachtnak, amely mindent egybevetve leginkább a szép búcsúban bízhat Nápolyban.