Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bajnokok Ligája negyeddöntő: SSC Napoli - AC Milan

UEFA Bajnokok Ligája / Negyeddönto
Stadio Diego Armando Maradona / 18.04.2023
Befejezett
1
1
Összesített pontszám 1-2
Élő
Élő frissítések
Detti Horvath

Frissítve 17/04/2023 - 23:35 GMT+2


A Napoli megtörheti a Milan hibátlan "olaszos" sorozatát
A vendégek minimális előnyével kezdődik kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája olaszos negyeddöntőjének, a Napoli és az AC Milan párharcának a visszavágója, melyen sikere esetén a déli csapat véget vethet a milánói együttes olasz alakulatokkal szembeni sikerszériájának.
A két csapat első mérkőzését Ismaël Bennacer gólja döntötte el a San Siro Stadionban. A Milannak ez volt egymást követően az ötödik olyan találkozója a BL-ben, amelyet kapott gól nélkül hozott le. Elévülhetetlen szerepe volt ebben a francia kapus Mike Maignannak, aki számos alkalommal nagyot védett.
A két csapat április 2-án a bajnokságban tartotta a "főpróbát", akkor a Serie A-t utcahosszal vezető nápolyiak, akik történetük harmadik bajnoki címére hajtanak, nagy meglepetésre hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedtek.
A BL-párharc első mérkőzésén a Napoli nélkülözni kényszerült legeredményesebb játékosát, a Serie A góllövőlistáját vezető nigériai Victor Osimhen azonban szombaton, a Verona ellen 0-0-s döntetlennel végződött bajnoki mérkőzésen csereként visszatért, a Stadio Diego Armando Maradonában pedig kedden várhatóan már a kezdőcsapat tagja lesz.
A BL történetében ez a negyedik olasz egyenes kiesés párharc - a negyeddöntőben 15. alkalommal találkoznak egymással azonos nemzetbeli csapatok -, a Milan a korábbi háromban érintett volt és győztesen jött ki az ütközetekből.
Azaz a Napoli szakíthatja meg a hibátlan sorozatot. Ebben joggal bizakodhatnak is a nápolyiak, akik a mostani kiírásban mindegyik hazai BL-mérkőzésüket megnyerték, ráadásul ezek közül a "legszorosabb" az Ajax felett aratott 4-2-es siker volt.
Története során a Milan kilenc mérkőzést játszott a nemzetközi porondon olasz csapat ellen, ezek közül csak egyet veszített el, még 1993-ban, a Parma elleni európai Szuperkupa második meccsét.
A Napoli mindössze másodszor kerül szembe olasz riválissal európai kupában: az UEFA Kupa 1988/89-es kiírásának negyeddöntőjében a Juventus búcsúztatta.
(MTI)