Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Úgy tűnik, nagyon benézett valamit az Ibrahimovicot kiállító játékvezető

Németh Dániel

Publikálva 11/04/2021 - 11:18 GMT+2

Vagyis inkább rosszul hallotta, amit a reklamáló svéd mondott neki, és azonnali pirossal leküldte a pályáról. Nagyon nem mindegy, hogyan értelmezik az elhangzottakat, akár a Milan bajnoki helyezése is múlhat a döntésen.

Ibrahimovic leballag a pályáról a Parma elleni bajnokin

Fotó: Getty Images

Akár két meccset is kihagyhat a Milan legeredményesebb támadója, aki azt állítja, semmi sértőt nem mondott a játékvezetőnek. A kérdés már csak az, tudja-e ezt bizonyítani.

Egy félidő után úgy tűnt, az AC Milan könnyedén legyűri a Parmát, a végén azonban vért kellett izzadnia a három pontért. A milánóiak Zlatan Ibrahimovic véleményes kiállítása miatt az utolsó fél órát emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani, ami visszahozta a második játékrészben egyébként is aktívabb Parmát a meccsbe. Végül a középpályát és a védelmet is túltöltő Milan begyűjtötte a három pontot, ami kulcsfontosságúnak bizonyulhat a BL-indulás szempontjából.
A mérkőzés egyik legvitatottabb pillanata Ibrahimovic kiállítása volt: a támadó vesztét ezúttal nem egy meggondolatlan belépő okozta, hanem a szövegelés. Ilyesmi persze fordult már elő korábban is a svéd pályafutásában, sőt, nemrég egy másik milánói támadót, Ante Rebicet küldték le a pályáról azért, mert tett néhány megjegyzést a bíró édesanyjának általa vélelmezett foglalkozására. Rebic nem is nagyon reklamált, pontosan tudta, hogy ki fogják állítani.
Ibrahimovic kiállítását azonban nem nagyon tudták értelmezni a játékosok. Amikor Stefano Pioli kérdő tekintettel számon kérte meggondolatlansága miatt a leballagó Ibrát, a támadó azt állította, ő csak egy egyszerű kérdést tett fel a játékvezetőnek. Amelynek vélhetően erősen szarkasztikus volt a hangvétele, de ilyenért az Ibrához hasonló előéletű játékosokat is ritkán szokták azonnali pirossal leküldeni a pályáról.
"Zlatan azt mondta nekem, hogy beszéltek valamiről a bíróval, de nem volt tiszteletlen vele szemben, és egyáltalán nem inzultálta. Marescával még nem beszéltem, tehát pontosan nem tudom. Zlatan utoljára annyit kérdezett: 'Szóval már nem is érdekel, amit mondok? Ez elég furcsa.' De nem én voltam ott, szóval nem tudom" - nyilatkozta Pioli a meccset követően. A felvételek és az átiratok alapján úgy tűnik, hogy Ibrahimovic igazat mondott.

Az idézett szöveg ugyanis úgy hangzik: "mi sembra strano", amit Maresca könnyedén hallhatott úgy, mintha a kétségtelenül sértő "sei un bastardo" - vagyis fattyú - hagyta volna el Ibra száját.

Lényeges kérdés, hogyan értelmezik a támadó szavait, valóban ez váltotta-e ki a játékvezető szerint a piros lapot, és van-e elegendő bizonyíték, hogy mérsékeljék a várható büntetést. Az azonnali kiállítás miatt a svédnek két meccset ki kellene ülnie, ami nagy csapás lenne a BL-indulásért küzdő csapatának a Genoa és a Sassuolo elleni bajnokikon. Az tehát biztosra vehető, hogy az ügy itt nem ért véget, és fellebbeznek az eltiltás eltörléséért.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés