Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Még profitálhat is a Milan az Európa-liga hiányából

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/06/2019 - 21:07 GMT+2

A következő szezon az újjáépítésről szólhat Milánóban.

Fotó: Eurosport

Ahogy azt már egy korábban megírtuk, az AC Milant kizárta az Európai Labdarúgó-Szövetség az Európa-liga 2019/2020-as idényéből, így a helyén a főtáblán az AS Roma, a selejtezőben pedig a Torino szállhat harcba a második számú európai kupáért. De nézzük, miért is járhat jól ezzel az önkéntes kizárással a milánói óriás?

Most, hogy ezt a látszólag szörnyű, bár a gyakorlatban meglehetősen örömteli hírt tegnap hivatalosan is bejelentette az UEFA, elkezdődhet a világ nemzetközi szinten egyik legsikeresebb klubjának újrafelemelése. Ennek legfontosabb szegmense mindenképpen a játékoskeret versenyképessé tétele, amelynek kialakítása során így nem kell figyelembe venni, hogy nagy értékben váljon meg játékosaitól a csapat, hiszen a Pénzügyi Fair Play nincs hatással a Milanra. Az új management, élén Paolo Maldinivel és Zvonimir Bobannal, és Marco Giampaolo edző célja, hogy minél fiatalabb, de ütőképes kerettel érje el a következő szezonban a BL-indulást érő 1-4. hely valamelyikét.
Kutyakomédia a Milan európai eltiltása, hiába próbál izmozni az UEFA | HosszabbításAz AC Milan vezetősége belátta bűneit, hamut szórt a fejére, és önként bevonult a sarokba, hogy az előre odakészített kukoricára térdepeljen. Az igazság ezzel szemben az, hogy soha még ilyen boldog nem volt valaki azért, mert eltiltották. Amikor Michel Platinit az UEFA elnökévé választották, az egyik első ígérete az volt, hogy kicsit kiegyenlíti az erőviszonyokat.
Kapusposzton nincs szükség erősítésre, hiszen Gianluigi Donnarumma és Pepe Reina mellett az idei U20-as világbajnokságon remeklő Alessandro Plizzari is visszatért egyéves másodosztályú kölcsönjátéka után. Azzal, hogy nem kell a kétségkívül legnagyobb értékkel bíró Donnarummát értékesítenie a költségvetés miatt a piros-feketéknek, ez a pozíció hosszú időre megoldódni látszik.
A védelem az egyik olyan pontja a Milan keretének, ahol nem ártana pár komolyabb igazolás. A csapatkapitány Alessio Romagnoli mellé szüksége van a csapatnak egy másik, megbízható középső védőre, hiszen a Juventustól tavaly nyáron igazolt Mattia Caldara sérülékeny, Cristian Zapata aláírt a Genoához, míg Mateo Musacchio nem tud egyenletesen kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Az egyik kiszemelt a 19 éves Ozan Kabak, aki a VfB Stuttgart csapatában remekelt az előző szezonban, de a fiatal török vélhetően a Schalke 04-hez igazol, így a Sampdoria belső védője, Joachim Andersen lehet a befutó. A 23 éves dán futballista Giampaolo keze alatt lett a Blucherciati kezdő játékosa, és többször is hangoztatta, hogy egy nagyobb csapathoz távozna a Samptól. A védelem jobb oldalán a fiatal olasz Davide Calabriaé a jövő, viszont a bal oldalon az előző szezonban rengeteget hibázó Ricardo Rodriguez helyére a Milan már kinézte a Real Madrid 21 éves balhátvédjét, Theo Hernandezt, aki a legfrissebb hírek szerint az átigazolási szezon első napjaiban alá is ír új csapatához.
A középpályán az előző szezon végén sokkal kevesebb volt a probléma, mint korábban, azonban Tiemué Bakayoko kölcsönszerződésének lejártával visszatért a Chelsea-hez, így egy középső középpályásra mindenképpen szükség van. A legkomolyabb érdeklődés az Arsenal 23 éves uruguayi védekező középpályása, Lucas Torreira, illetve a Real Madrid 22 éves spanyol válogatott játékosa, Dani Ceballos iránt mutatkozik (utóbbiért egy 40 millió eurós ajánlatot sem sajnál benyújtani a klub a Királyi Gárdának), de megoldást jelenthet a 26 éves Jordan Veretout is, akiért a Fiorentina vezetőivel tárgyal Boban és Maldini. Mellettük a szélsőként és támadó középpályásként is bevethető fiatal brazil Lucas Paquetá, a hosszú sérüléséből lábadozó Giacomo Bonaventura és a frissen az Empolitól igazolt Rade Krunic is bevethető lesz a következő idény kezdetére.
A támadóknál nincs szükség erősítésre, hiszen a 2018/19-es idény olasz góllövőlistájának második helyezettjén, Krzysztof Piateken, és az olasz válogatottban is már szerephez jutó Patrick Cutronén kívül visszatér egyéves sevillai kitérőjéről André Silva is. Bár a portugál játékos távozni szeretne, nem igazán érdeklődnek iránta, illetve Marco Giampaolo is szeretné a soraiban tudni és még egy esélyt adni neki a bizonyításra. Rajtuk kívül pedig Suso és Samu Castillejo szélsőként értékes tagjai lehetnek a keretnek, amennyiben maradnak a csapat kötelékében. Távozhat a klubtól Hakan Calhanoglu, és Fabio Borini is, amennyiben érkezik irántuk megfelelő ajánlat.
A játékoskeret mélységére is nagy hatással lehet az UEFA döntése, hiszen csak a bajnokságra kell koncentrálnia a piros-feketéknek, ezzel pedig nem kell a hétközi EL-fordulókra rotálnia a csapatot Giampaolonak, és így kevesebb, de minőségibb játékost tarthat a kispadon is az olasz szakember.
Ezzel a döntéssel minden Milan-érzelmű drukker fellélegezhet, hiszen a gyakorlatban mégsem egy nagynak tűnő büntetéssel („bevételkiesés”), hanem egy hatalmas segítséggel „sújtotta” az európai szövetség a Rossonerit. Így megerősített kerettel szállhat harcba a Juventussal, a Napolival, az Interrel, a Romával és az Atalantával a 4 BL-hely egyikének elérésében.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés