Miközben az olasz válogatott - Antonio Conte szerint is - két igencsak gyenge, ám győztes meccsen van túl, hétvégén elkezdődött a másodosztályú bajnokság.
Itthon alapesetben nem nagyon szoktunk foglalkozni a Serie B-vel, de most van egy indok, hogy ezt megtegyük.
Ezek pedig az egészen magas nézőszámok.
Labdarúgás
Kihagyhatja a szezonhajrát Sergio Ramos
EGY ÓRA
A másodosztály első fordulójának tíz meccsére, 102.700 néző látogatott ki. Legtöbben az újonc Salernitana találkozóját láttak, a Stadio Arechiben 22.140-en voltak az Avellino ellen (összefoglaló: externalITThttps://www.youtube.com/watch?v=EuC79nqLdoYNone).
A Bari majdnem 22.000 néző előtt verte 4-3-ra a Speziát, és a tavaly még az élvonalban szereplő Cagliari bemutatkozását is közel 14.000-en látták.
Ha kizárólag a dél-olasz csapatokat nézzük, a Serie A-ban sem rossz a helyzet. A Palermo első hazai bajnokiját, 22.608 néző látta (ebből nagyjából tízezren bérletesek), és Napoli 25.000 kezdése sem vészesen rossz. Főleg annak fényében, hogy a szurkolói csoportok "harcban állnak" Aurelio De Laurentiissel, a klub elnökével.
Talán ennek az eredménye, hogy a bajnokság kezdetéig mindössze 4000 (!) bérletet értékesített a Napoli. Alig valamivel többet, mint az újonc Carpi.
Labdarúgás
Van, aki szerint Mourinho római szerződése az egész olasz focit felpezsdíti
2 ÓRA
Labdarúgás
"Tűrhetetlen nyomásgyakorlás", amit az UEFA művel
3 ÓRA