Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Döntött a jövőjéről a Napoli sztárja, érti, miért pletykálják a Premier League-et

Szabó Bence

Frissítve 24/01/2024 - 09:04 GMT+1

Victor Osimhen átigazolásával kapcsolatban már hónapok óta áradnak a pletykák, amiknek sem a támadó új szerződése, sem az Afrika-kupán való szereplése nem vetett véget. Most egy amerikai műsorban kérdezték, a nigériai játékos pedig elárulta, hogy magában már meghozta a döntést a terveivel kapcsolatban. Nyárig azonban várnunk kell, hogy erre fény derüljön.

Victor Osimhen of SSC Napoli applauds fans at the end of the Serie A TIM match between SSC Napoli and Cagliari Calcio at Stadio Diego Armando Maradona Naples Italy on 16 December 2023.

Fotó: Getty Images

A január az átigazolási hírek és pletykák ideje.
Ilyenkor a téli transzferablakban rengeteg csapat dolgozik azon, hogy egy-egy igazolással megerősítse a keretét, vagy betömködje a legnagyobb lyukakat az idény kulcsfontosságú második fele előtt. A legnagyobb sztárok persze ilyenkor nagyon ritkán váltanak klubot, de ez nem jelenti, hogy ne jönnének hírek velük kapcsolatban.
Ezeket az információkat mindig érdemes helyükön kezelni – a pletykák pörgetéséből elvégre sokan élnek –, de jóval hihetőbb a dolog, ha maga az adott játékos szólal meg a kérdésben. Ahogy most Victor Osimhen, a Napoli sztárja is tette.
A kitűnő támadó jelenleg Nigéria válogatottjával az Afrika-kupán szerepel, de ez sem zavarja az újságírókat abban, hogy egy lehetséges klubváltásról kérdezzék. Osimhen ugyan nemrég írt alá szerződéshosszabbítást az olasz csapattal, ebben viszont szerepel egy 113 millió fontról szóló kivásárlási ár, ami a többség szerint már egy nyári transzfert készít elő.
Ezzel az árcédulával a legvalószínűbb célpont Anglia és a Premier League, Osimhen pedig a CBS Sports Morning Footy nevű műsorában nem is nagyon cáfolta, hogy érdekli ez a lehetőség.
„Szerintem a hozzászólók 60%-a arról pletykál, hogy a Premier League-be megyek. Amikor a világ egyik legjobb formában lévő csatára vagy, ez vele jár. A PL nyilván a világ egyik legnagyobb bajnoksága.”
picture

Victor Osimhen

Fotó: Getty Images

A 25 éves támadó leszögezte, nyárig arra koncentrál, hogy befejezze az idényt a Napolival. Közben viszont nem csak hogy tervezi a jövőt, de elmondása szerint arról már döntést is hozott. Még ha azt nem is árulta el, mire jutott.
„A szezon végével kapcsolatban már meghoztam a döntésemet. Tudom, mit akarok kezdeni a pályafutásommal, a karrierem kezdete óta én hozom ezeket a döntéseket és eddig elég jól alakult minden. Már megvan a tervem, tudom, hogy mit szeretnék és mi lesz a következő lépésem.”
A megfogalmazás sokat sejtet, de egyben Osimhen azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nyárig nem fogunk biztosat tudni a szándékaival kapcsolatban. Hogy ezt a támadó a klubja iránti tiszteletből teszi így, esetleg még több csapattal egyezkedik, vagy csak a folyamatos érdeklődést szeretné fenntartani önmagával kapcsolatban, azt mindenkinek a megítélésre bízzuk…
A két legvalószínűbb célállomásnak mindenesetre jelenleg valóban két angol klub, a Chelsea és a Manchester United tűnnek. A londoniak ugyan az elmúlt években milliárdos nagyságrendben költöttek igazolásokra, a jelenlegi keretük legnagyobb hiányposztja viszont épp egy igazi gólvágó csatár, míg a manchesterieknél az új társtulajdonos, Jim Ratcliffe lehet vevő arra, hogy egy sztárigazolással jelezze, komolyak a szándékai.
A történet egyetlen biztos pontja viszont jelenleg Osimhen elképesztően magas kivásárlási záradéka, ami biztosítja, hogy Nápolyban nyáron sehogy nem fognak szomorkodni.
Forrás: CBS Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés