Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lukaku visszatért, dühös és jobb lenne mint valaha

Szabó Bence

Frissítve 11/08/2022 - 11:08 GMT+2

Romelu Lukaku számára az előző szezon a Chelseanél nem úgy alakult, ahogy eltervezte, így az idény végén inkább kiharcolta, hogy visszatérhessen Olaszországba az Interhez. Régi klubjánál dolgozik benne a düh, hogy bizonyítson azoknak, akik egy év alatt elfelejtették mire képes, de a csapat céljait fontosabbnak tarja, mint az egyéni eredményeket.

Romelu Lukaku

Fotó: Getty Images

Egy év alatt szerinte sokan elfelejtették, mire képes, de most majd megmutatja.
A Chelsea szurkolóinak minden okuk megvan rá, hogy dühösek legyenek Romelu Lukakura. A belga csatár az előző nyáron igazolt klubrekordot jelentő 98 millió fontért Londonba, ott azonban látványosan nem ment neki a játék, ráadásul még az idény felénél sem jártunk, amikor egy interjúban kifejtette, legszívesebben visszatérne az Interhez. Ezt a szezon végeztével ki is harcolta magának, az új szezonban kölcsönben újra a milánói csapatban focizik majd.
És mivel a kölcsönös érzelmek a legszebb dolgok a világon, úgy van rendjén, ha nem csak a Chelseanél haragszanak Lukakura, hanem Lukaku is dühös a klubnál töltött ideje miatt. A csatár az olasz bajnoki nyitány előtt többek között erről, szezonbeli céljairól és viszonyáról csatártársával, Lautaro Martinezzel is beszélt egy interjúban.
Lukakuval az olasz DAZN beszélgetett, a fő téma pedig nyilván a Chelseanél töltött időszaka és az Interhez való visszatérése volt. A belga játékos elmondta, hogy az új idényben főleg az motiválja, az emberek szerinte a rosszul sikerült angliai év alatt elfelejtették, mire lehet képes.
„A Chelseanél lehúzott szezon extra motivációt ad, hogy jobb legyek, mint valaha. Az emberek szerintem egy év alatt elfelejtették, mire vagyok képes. Ezért dolgozik bennem a düh.”
Felmerült a kérdés, hogy ha ilyen hamar feladta a londoni kalandot és ennyire szeretett volna visszatérni Milánóba, egyáltalán miért távozott 2021 nyarán. Erre a belga fiatalkori álmait hozta fel mentségként.
„Amikor távoztam, az járt a fejemben, hogy szeretnék egy új lehetőséget a Chelseanél. Fiatalon sokáig voltam ott, szerettem volna főszereplőként visszatérni.”
picture

Romelu Lukaku

Fotó: Getty Images

A szezon során azonban szinte minden rosszul alakult. Jöttek a sérülések, Thomas Tuchel edző nem tudta úgy beilleszteni a taktikába, ahogy azt eltervezte, majd a téli interjúja után a bizalmat is elvesztette és sokáig a kispadon találta magát. Az év végén ezeket figyelembe véve mérlegelt.
„Az utolsó meccs után elkezdtem azon gondolkodni, mi nekem a legjobb. A szezon a Chelseanél nehéz volt számomra és azt gondoltam, ez a jövőben sem lesz jobb, így inkább visszatértem ide.”
Lukaku elmondta, hogy a visszatérésben fontos szerepet játszott Simone Inzaghi, akit tavaly nyáron neveztek ki az Inter edzőjének. A belga vele így nem dolgozott még együtt, de korábban már elismerte, hogy londoni ideje alatt végig tartották a kapcsolatot. Szerinte Inzaghi hasonló színvonalon folytatta a munkát, ahogy azt korábban Antonio Conte elkezdte, több területen, például a középpályán pedig még fejlesztett is a csapaton.
Elmondása szerint az első ember, akivel a visszatérést követően beszélt, csatártársa, Lautaro Martinez volt. Az argentin játékos Lukaku távozása után átvette az elsőszámú góllövő szerepét, de a belga szerint teljes köztük az összhang.
„Az ő képességei a segítségemre lehetnek, de az enyémek is segíthetnek neki.”
Lukaku azt sem szeretné, hogy a düh hajtotta személyes céljai a csapat kárára menjenek. Ugyan mindenkinek bizonyítana, végső soron nem az egyéni eredmények, mint a gólkirályi cél érdeklik, hanem a bajnoki arany megnyerése.
Nem érdekel a gólkirályi cím, csakis a Scudetto. Az Internél ezért küzdünk, nem az egyéni díjakért.
Ha az idény végén mindkettő összejön, akkor lesznek ám csak igazán dühösek rá Londonban.
Forrás: Goal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés