Zlatan Ibrahimović a fizetéscsökkentésbe is belement, hogy maradhasson az olasz bajnok AC Milan kötelékében.
A Sky olasz értesülései szerint Zlatan Ibrahimović új, egyéves szerződést köt az AC Milannal, így a 23. szezonjára hosszabbította meg profi játékos-pályafutását.
A svéd októberben lesz 41 éves, kihagyta a Milan Scudettóval véget érő idényének nagy részét - 13 bajnokiról hiányzott sérülés miatt -, és a július 1-jén lejárt szerződésével szabadon igazolható labdarúgó lett. Úgy tűnik, hogy csak eddig.
Serie A TIM
Ronaldo szerint Lukaku bizonyítani fog, Ibra nagy dilemma előtt áll, a Roma pedig önmaga ellensége
02/08/2022 17:10
Ibrahimovićnak krónikus problémája volt a bal térdében lévő elülső keresztszalaggal, és közvetlenül a szezon vége után műtéten esett át.
Az AC Milan akkori közleményében azt írta, hogy hét-nyolc hónapig tart támadója felépülése, ami azt jelenti, hogy valószínűleg 2023 januárjáig nem lesz bevethető - de ő eltökélt abban, hogy a kihagyás nem jelenti a profi karrierje végét.
A svédnek meghatározó szerepe volt abban, hogy a Milanhoz való 2020 januári visszatérése óta a csapat szépen építkezve a Serie A idei bajnokává vált.
"Az elmúlt hat hónapban keresztszalag nélkül játszottam a bal térdemben" - írta Ibrahimović májusban az Instagramon.
"Soha nem szenvedtem ennyit a pályán és azon kívül. A fejemben csak egy célom volt, hogy a csapattársaim és az edzőm bajnokok legyenek Olaszországban, mert ígéretet tettem nekik. Ma már van egy új keresztszalagom és egy újabb trófeám."
Sajtóértesülések szerint az ötszörös olasz bajnok csatár a napokban írja alá új szerződését, amely évi 1 millió font körüli összegre csökkenti a fizetését, plusz a teljesítményéhez kötött bónuszokat.
A klub az öltözőn belüli befolyása miatt kulcsfontosságúnak tartja a veterán támadót, hiszen mentalitása és jelenléte inspirálónak bizonyult bajnoki címük megnyerésében - 11 év után az elsőben.
Az elmúlt szezonban 27 alkalommal lépett pályára az AC Milan színeiben, és nyolc bajnoki gólt szerzett.
Közben kedden kiderült, hogy az AC Milan négyéves szerződést kötött a Liverpool Bajnokok Ligája-győztes belga támadójával, Divock Origivel, és a következő szezonban számítanak rá, hogy az ex-Arsenal- és Chelsea-csatár, Olivier Giroud mellett ő lesz a csapat vezére támadásban.

Öreg szivar nem vén szivar

Fotó: AFP


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Labdarúgás
Guardiola gyalázásától Beckham pocsék ízléséig - Ibrahimović legemlékezetesebb nyilatkozatai
22/07/2022 18:04
Serie A TIM
Hivatalos: Ibrahimovic még egy évig marad a Milannál
18/07/2022 13:39