Szerda este a helyi hatóságok a Bologna összes játékosát és edzőjét minimum 5 napos karanténra kötelezte. Természetesen a klubvezetők azonnal kérvényezték a liga vezetésétől, hogy az Inter és a Cagliari elleni meccseket halasszák el, de ők erről hallani sem akartak. Az Internek nem maradt más lehetősége, mint megjelenni a stadionban, játékra készen.
Csütörtökön dél előtt nem sokkal kifutott a pályára a milánói csapat a játékvezetőkkel együtt a bemelegítésre. A bírók még a szokásos technikai ellenőrzéseket is elvégezték, majd konstatálták, hogy 11-en kicsit kevesen lesznek egy mérkőzésre, így bevonultak az öltözőbe, majd nem sokkal később le is fújták a "meccset".
Serie A TIM
A 90. percben döntött az Inter, tovább szenved a legrégebbi olasz klub
13 ÓRÁJA
Az Inter vezetője Beppe Marotta is ott volt a stadionban és a sajtó előtt nem igazán próbálta finomítani a véleményét:
“Teljes a káosz. A helyi járványügyi szervek (ASL) döntenek a meccsekről, anélkül, hogy bárkivel egyeztetnének. A Bologna kész volt játszani, de az ASL nem engedte őket. Tudom, hogy az egészség mindennél fontosabb, de muszáj lenne tisztázni a szabályokat előre. El kéne dönteni, hogy a liga milyen körülmények között halaszt vagy kötelez a játékra, hogy ilyen nevetséges szituáció többet ne fordulhasson elő. A továbbiakban azon is el kéne gondolkodni, hogy a harmadik oltás is kötelező legyen a játékosoknak, hogy csökkenjen a fertőzések száma.”
Csütörtökön a Serie A már össze is hívott egy megbeszélést, ami után az angol Premier League szabályozásához nagyon hasonló előírásokat fognak bevezetni. Ha egy csapatban 13 egészséges, 18 évnél idősebb játékos van, akkor muszáj pályára lépniük. A csapatok a felnőtt és utánpótlás kereteikből is nevezhetnek bárkit, aki 24 órán belül negatív tesztet produkált. Az a csapat amelyik nem jelenik meg, nem csak 3-0-ás vereséget könyvelhet el, de még egy pontot is levonnak tőlük.
Tavaly a Napoli járt hasonlóan, őket a Juventus elleni meccsre utazva tartóztatták fel. Első körben a Juventus 3-0-ás győzelmével írták be a mérkőzést, de aztán egy kisebb jogi procedúra után mégis le kellett játszaniuk.
Csütörtökön ezen kívül még 3 meccs maradt el: a Salernitana, az Udinese és és a Torino is karanténba került, ezért nem tudtak elutazni. A hétvégi fordulóra egyedül a Salernitanánal van még esélye, ők addig “szabadulhatnak”.
A kérdések csak sokasodnak, a káosz már most óriási. Többen felvetették, hogy a következő két fordulót érdemes lenne teljes egészében elhalasztani, hiszen a mérkőzések fele így sem lesz lejátszva.
A versenynaptár zsúfoltsága miatt azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lehet pótolni, sőt nem is valószínű, hogy ez hamar ki fog derülni. Ha a Serie A elsőnek 3-0-ával jóváírja a meccseket, akkor először fellebbezni kell, hogy elrendeljék az újrajátszásokat. Amíg viszont nincs jogerős ítélet, addig a további dátumokon sincs értelme gondolkodni.
Első körben az Udinese-Salernitana meccsről fognak dönteni, de a következő időszakban túl sok szabad játéknap nincs a naptárban. Szerencsére egyikük sem érintett az európai kupákban, úgyhogy a Bajnokok Ligája meccsnapok délutánjai felmerülnek lehetőségként. A legvalószínűbb, hogy február 22-én, vagy 23-án fogják lejátszani az elmaradt mérkőzést.
Forrás: ESPN
Serie A TIM
Hazai pályán botlott a Milan, győzelmével közelít a Napoli
17/01/2022 20:40
Serie A TIM
Nyeretlenek csatája, mesterhármas, és még Mourinho sem szaladt bele egy újabb pofonba
16/01/2022 19:18